07/05/2021 u 14:15 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лепосавић: Беране је демократско и политички једна од најзрелијих средина

Предсједник Општине је говорио и о суживоту и добрим међуљудским односима у Беранама које треба стално унапређивати и његовати

Предсједник Општине Беране, Тихомир Богавац састао се са министром правде, људских и мањинских права Владимиром Лепосавићем, који је боравио у радној посјети Беранама са својим сарадницима.

Том приликом, на састанку у згради Општине, предсједник Богавац је изразио захвалност на посјети министра Лепосавића и честиткама, које му је министар упутио, на избору на функцију предсједника Општине Беране.

Посебан акценат, током разговора, предсједник је ставио на тему измјена Закона о локалној самоуправи у дијелу службеничког система који је измјенама Закона о државним службеницима и намјештеницима много строжији на локалном нивоу у односу на државни.

Било је говора и о измјени Закона о управном поступку, у дијелу о трошковима у управном поступку, гдје треба што прије реаговати.

Предсједник Општине је говорио и о суживоту и добрим међуљудским односима у Беранама које треба стално унапређивати и његовати.

Министар Лепосавић је истакао да Беране своју посебност и да су његови грађани исказали своју зрелост у свим политичким и другим дешавањима.

-Беране је демократско и политички једна од најзрелијих средина у Црној Гори јер су грађани Берана бројне политичке притиске пребродили без последица по међуетнички склад- нагаласио је министар правде.

Навео је да је Министарство спремно да сваку иницијативу на пољу људских и мањинских права од стране Општине подржи у договору са локалном самоуправом путем конференција, округлих столова, дебата...

У склопу посјете Беранама, министар са сарадницима је одржао и састанак са предсједником Основног суда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:00