Рашко Коњевић / - SRDJAN BOLJEVIC
07/05/2021 u 15:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прихваћена иницијатива Коњевића за контролно саслушање Секуловића, Брђанина и Боричића

државни органи су дужни да се неселективно и недискриминаторно понашају према свим грађанима Црне Горе

На Одбору за безбједност и одбрану прихваћена је иницијатива посланика Рашка Коњевића за контролно саслушање Министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, ВД директора Управе полиције Зорана Брђанина и замјеника руководиоца Основног државног тужилаштва Николе Боричића на тему: “Поступање државних органа у случају саобраћајне незгоде у којој је учестовало службено возило Генералног секретаријата Владе Црне Горе”

То је саопштено из медијског пулта СДП-а.

-У образложењу иницијативе се наводи да су Црногорски медији претходних дана извјештавали у саобраћајној незгоди која се десила 2.маја текуће године у Подгорици и у којој је учестовало возило Генералног секретаријата Владе. Возило је задужио, и у тренутку незгоде у њему се налазио, замјеник Генералног секретара Владе Црне Горе Никола Кандић. Како су се појавиле различите интерпретације о поступању Управе полиције и Основног државног тужилаштва у Подгорици, сматрамо потребним организовање контролног саслушања руководства МУП, УП и ОДТ како би се сазнале информације и утврдиле чињенице везане за овај случај. Такође, представници УП и ОДТ су о овом случају изнијели опречне и супростављене ставове, те сматрамо да чланови Одбора за безбједност и одбрану морају имати пуну информацију уколико је неки државни орган или појединац из тог органа поступао супротно важећим законским прописима”- наводи се у образложењу интервенциј-наводе у саопштењу..

Додају да пред законом сви грађани морају бити једнаки, без обзира на државну или неку другу позицију на којој се у одређеном тренутку налазе.

-Такође, државни органи су дужни да се неселективно и недискриминаторно понашају према свим грађанима Црне Горе. Само на тај начин, наша земља може постати држава владавине права и суштински, а не прокламативно, испунити своје европске обавезе. У свакој уређеној држави ЕУ, којој тежимо, знало би се што би требао да уради високи владин функционер који би се затекао у сличној позицији. Због тога што се то није десило, а појављују се сумње да државни органи нијесу поступали у складу са законима у овом случају, сматрамо потребним организовање контролног саслушања” додао је Коњевић у образложењу- наводе у саопштењу.

Подсјећају да је предсједник Владе Здравко Кривокапић одговарајући на питање новинара саопштио: “Као што ви сада имате став да је Управа полиције покушала да нешто заташка, ја имам сасвим другачији. Имам информације да су два службеника полиције вршили одређене активности директно са породицом Поповић и жељели да утичу на другачији ток поступка”, закључио је Коњевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:19