Бечић са регионалним директором СЗО / Игор Шљиванчанин
06/05/2021 u 14:13 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Регионални директор СЗО са Бечићем: Демократија се односи и на добро здравље грађана

Црна Гора међу 53 земље за мене има политички приоритет, а нарочито када су у питању земље Западног Балкана, казао је Kлуге

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић састао се данас са Хансом Kлугеом, регионалним директором Свјетске здравствене организације за Европу, а на састанку је закључен да се демократија не односи само на законодавство, него и на добро здравље грађана.

– Пажљиво смо слиједили све препоруке СЗО, цијенићи донације и помоћ партнера. Скупштина Црне Горе улаже велике напоре у правцу афирмације значајних друштвених питања, а здравствено-епидемиолошка ситуација заузима посебно мјесто – рекао је Бечић.

Током састанка, он се осврнуо на недавно одржану сједницу посвећену проблематици имунизације у Црној Гори и у том контексту, поздравио данашње учешће директора Kлугеа на сједници надлежног радног тијела.

–Он је навео да "жели да буде Регионални директор који ће јачати сарадњу са Парламентом јер је свјестан улоге парламента у погледу демократије, а демократија се односи не само на законодавство, већ и на добро здравље грађана".

Упутивши похвале за напоре у борби против Цовида-19, директор Kлуге је изразио очекивање да ће убрзавање вакцинације и међународна солидарност допринијети побољшању здравствене ситуације јер је пандемија показала да без улагања у здравље нема "економије, туризма, безбједности ни даљег развоја".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:31