Европа, честитка / - Европа, честитка
08/05/2021 u 10:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Честитка поводом Дана Европе: Заједничким снагама преузимамо одговорност

Иновативно мислити и дјеловати је европски дух који нам је увијек потребан, а вриједности слободе, правде и једнакости су оне на којима је Европа заснована

Европа се гради на концепту солидарности. Започето се мора наставити и захтијева напоре и компромисе свих нас. А то дугујемо свим грађанкама и грађанима“, поручили су представници Владе, академске и привредне заједнице, невладиних организација, локалних самоуправа и синдиката, саопштено је из Генералног секретаријата Владе.

Заједно са књижевницима, умјетницима и спортистима, поводом Дана Европе, поручили су да се данас, када се свијет бори против пандемије коронавируса, Европа усредсредила на дјела хуманости и солидарности и истакли да заједничким снагама преузимамо одговорност једни за друге.

-Европа се гради на концепту солидарности, о чему је говорио и Роберт Шуман, чија је Декларација постала основа европских интеграција. Иновативно мислити и дјеловати је европски дух који нам је увијек потребан, а вриједности слободе, правде и једнакости су оне на којима је Европа заснована- наглашено је у заједничкој поруци.

Видео поруком, Дан Европе, грађанима су честитали: главна преговарачица, Зорка Кордић, министри унутрашњих послова и одбране, Сергеј Секуловић и Оливера Ињац, деканица Правног факултета Анета Спаић, потпредсједник Привредне коморе Црне Горе Павле Д. Радовановић,  генерални секретар Уније слободних синдиката Срђа Кековић, извршна директорица Центра за грађанско образовање Далиборка Уљаревић, помоћница генералног секретара Заједнице општина Црне Горе Вања Старовлах, ЛГБТ активисткиња Кристина Ћетковић, књижевник Балша Брковић, академски сликар Милутин Обрадовић и капитенка одбојкашке репрезентације Црне Горе Николета Перовић.

Кампању је реализовао Генерални секретаријат Владе, у оквиру пројекта МЕ4ЕУ који финансира ЕУ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:15