/ - Фото: Аваз.ба (Архива)
14/05/2021 u 09:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БиХ подигло оптужницу против Рожајца: Осумњичен за шверц скоро 300.000 кутија цигарета

Оптужени се терети да је преко царинске линије пренио робу веће вриједности

Оптужени  Мевљудин Калач (1977.) из Црне Горе, терети се да је у теретном моторном возилу из Црне Горе у БиХ прокријумчарио велику количину цигарета намијењених илегалном дуванском тржишту. Тужитељ Тужилаштва Босне и Херцеговине подигао је оптужницу против Калача.

- Мевљудин Калач , рођен 1977. године у Рожају, држављанин Црне Горе, налази се у притвору. Оптужени се терети да је, 20.02.2021. године, управљајући теретним моторним возилом, из Црне Горе у Босну и Херцеговину, прокријумчарио велику количину цигарета, која није заведена у царинској документацији, превозећи их скривене у камиону, који је превозио секундарне папирне сировине из правца Црне Горе, ка крајњем одредишту у Р Хрватској - наводи се у саопшењу Тужилаштва БиХ.

Након уласка у БиХ, овлаштене службене особе Управе за неравно опорезивање (УИНО) БиХ, камион су под пратњом спровеле на царински терминал у Сарајеву, гдје је упорабом специјалистичке опреме за скенирање и прегледе терета, откривена количина од 292.499 кутија цигарета, процијењене тржишне вриједности од 1.149.872 конвертабилних марака.

Цигарете су заплијењене и одузете, а оптужени је ухапшен и од тада се налази у притвору. Ова заплијена, једна је од највећих заплијена кријумчарених цигарета у Босни и Херцеговини.

- Оптужени се терети да је, избјегавајући мјере царинске контроле, преко царинске линије пренио робу веће вриједности, те тиме починио кривично дјело-кријумчарење из чланка 214. ставак 1. Казненог закона Босне и Херцеговине. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ - закључују у саопћењу из Тужилаштва БиХ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 17:06