Абазовић на саслушању / Абазовић на саслушању
05/05/2021 u 10:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Абазовић на саслушању: Беливуку је дозвољен улазак у Црну Гору од прошле године

Саслушање у вези са медијским наводима о постојању спреге организованог кримнала и представника судства, тужилаштва и дијела Управе полиције

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић на саслушању на сједници Одбора за безбједност и одбрану саопштио је да је Вељку Беливуку, званом Веља Невоља, наводном члану Кавачког клана скинута забрана уласка у Црну Гору прошле године.

Абазовић је казао да претпостављају ко је скинуо забрану, али није прецизирао тачно име.

- Радимо на томе и прикупљамоп податке. Забрана му је уведена 2018. године. Залажем се за то да се свим криминалцима забрани улазак у Црну Гору, посебно уочи туристичке сезоне - додао је он.

Он је на сједници казао да нема правде у Црној гори док неке судије не оду у затвор у овој земљи.

Абазовић је казао да је основни циљ Владе борба против корупције. 

- Грађани Црне Горе су жељни правде. Хвала свима који се боре са нама, а и онима који одмажу - навео је он. 

Абазовић је казао да нема друго објашњење за поједине судије, осим да су уплашени или корупмирани.

- Док неке судије не оду у затвор у овој земљи нема правде. Борим се за ову земљу и борићу се до краја - додао је он. 

Абазовић је након што је судија Мирослав Башовић одлучио да пусти на слободу једног од вођа кавачког клана Слободана Kашћелана, навео да је Башовић пустио криминалце, а ухапсио државу.

- Ја стојим чврсто иза својих ријечи и када је похвала полиције и наводи који су изречени у том посту. Апсолутно се не стидим оног што сам рекао и поновио бих то свугђе и на сваком мјесту. Мислим да најбоље о одлуци истражног судије говори вијеће које је након два сата преиначило ту одлуку. Ни на који начин нијесам могао да утичем на одлуку суда јер сам се јавио 24 часа након што је вијеће преиначило одлуку - истакао је Абазовић.

Истакао је да је у добрим односима са специјалним државним тужиоцем Миливојем Катнићем, али да он са њим није.

- Човјек је буквално организовао конференцију посвећену мени- навео је Абазовић.

Навео је да су се прије одласка у Брисел састали са свим тужиоцима.

- Рекао сам им да буду релаксирани и опуштени. Као што не може свако да буде доктор у КБЦ,  исто тако они остају тужиоци. Друга је ствар како ће се организовати- додао је Абазовић.

Посланик ДПС-а и бивши министар одбране Предраг Бошковић казао је о случају Кашћелана "да су ухапсили ухапшеног човјека". 

- А ви сте то представили као акцију године - додао је он. 

Посланик СДП-а Рашко Kоњевић казао је да је од министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића тражио информацију да ли има сазнања да Башовић ради за мафију.

- Министар Секуловић је рекао да нема ту врсту оперативних сазнања- навео је Kоњевић.

Саслушање je у вези са медијским наводима о постојању спреге организованог кримнала и представника судства, тужилаштва и дијела Управе полиције.

Подсјећањa ради, Абазовић је прошле недјеље, након што је судија Мирослав Башовић, одлучио да пусти на слободу једног од вођа кавачког клана Слободана Kашћелана, навео да је Башовић пустио криминалце, а ухапсио државу.

- Циљ је био понизити полицију, Специјално државно тужилаштво, јавност, доказати да је мафија јача од државе - рекао је тада Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 02:50