marko sakovic / - DAN
07/05/2021 u 13:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шаковић: Филмановић ми показао поруку за коју тврди да су обећања тужиоца

Она је у свом исказу пртед Судом казала да је њен брат од тетке, Марко Филмановић, мјесец дана пред њен порођај јој казао да има проблем, да је продао илегално оружје с којим је извршено убиство и да га тужилаштво притиска

Наташа Шаковић, пред Вијећем Вишег суда у Подгорици, негирала је кривицу и било какву повезаност са куповином илегалног оружја за шта је терети тужилаштво. У овом предмету, оптужницом је обухваћен и  Марко Шаковић, који је првооптужени, и Марко Лашић. Наташа Шаковић је нагласила у својој одбрани да Марко Шаковић и она нису чланови криминалне организације.

Суд је донио одлуку којом се Марку Шаковићу суди у одсуству јер се налази у бјекству.

Она је у свом исказу пртед Судом казала да је њен брат од тетке, Марко Филмановић, мјесец дана пред њен порођај јој казао да има проблем, да је продао илегално оружје с којим је извршено убиство и да га тужилаштво притиска.

Навела jе да jоj jе Филмановић, показао поруку за коју је казао да му је послао тужилац Саша Чађеновић, а у којима му говори о "сређивању" наногице и новчане казне уколико оптужи њу и Марка Шаковића.

-Рекао ми је да му је тужилац Саша Чађеновић понудио да каже да је нама (њој и Марку Шаковићу) продао оружје. Рекао је да га тужилац притиска  јер му је дао споразум. Касније ми је казао да је споразум од шест мјесеци наногице и новчана казна поништен од стране суда. Показао ми је поруке од, како ми је рекао тужиоца-казала је Наташа.

Она је парафразирала садржај поруке  и навела да је у поруци писало: "Ја сам свој дио одрадио, ти свој ниси. Ако то урадиш опет ћу ти средити наногицу". Додала је да је у поруци, коју је наводно Филмановић примио од тужиоца, писало и да "он не смије ништа о томе рећи чак ни адвокату".

- Томе нисам придавала већу пажњу, јер знам да ја и мој муж нисмо чланови криминаклне организације. Када сам мужу рекла, он је рекао да га то не интересује и да свако ради свој посао. Марко Шаковић је 12 година био у затвору, није могао и није се бавио никаквом криминалном организацијом-нагласила је Наташа Шаковић.

Она је истакла да Марко Шаковић није познавао њеног брата од тетке Марка Филмановића, са којим је имала раније добар однос. Рекла је да од кад је ухапшена није имала контакт са Филмановићем и да не зна да ли се поводом овога води поступак против њега.

Оптужени Марко Лашић је казао да не прихвата кривицу која му се оптужницом ставња на терет. Он је изразио кајање за ранију куповину два пиштоља која је хтио да препрода како би "обезбједио егзистенцију".

Према наводима истраге,  дјеловање ове криминалне организације планирано је на дуже вријеме уз примјену тачно одређених правила унутрашње контроле и дисциплине, при чему је сваки члан имао унапријед одређен задатак и улогу.

Же.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 02:30