/ PEXELS, илустрација
16/05/2021 u 06:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Из Појаса Газе испаљено 278 пројектила, уништено Хамасово складиште оружја

Израелска војска објавила је да је из Појаса Газе испаљено 278 пројектила. Продужено је ванредно стање у граду Лоду. Израел је уништио Хамасово складиште оружја. Због ситуације на Блиском истоку засједаће Савјет безбједности.

Израелско-палестински сукоб ушао је у седми дан. У сукобима Хамаса и израелских снага безбједности погинуло је 145 и рањенио више од 1.000 Палестинаца.

Ракете испаљене из Појаса Газе и шрапнели од пројектила које је одбио противваздушни систем "гвоздена купола" погодили су више градова у јужном и централном дијелу Израела, међу којима су Ашдод, Ган Јавне и Ришон Лезион, јавља Тајмс оф Израел. 

Израелска национална служба хитне помоћи Маген Давид Адом саопштила је да је у нападима повријеђено 10 људи док су бјежали у склоништа.

Милитантни Хамас преузео је одговорност за нападе.

Током неколико налета ракетне паљбе у израелским градовима огласиле су се сирене за узбуну.

Становници јужног дијела Израела навели су да су видјели десетине ракета испаљених из Појаса Газе.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху је поручио, у обраћању нацији, да операције у Гази нису готове, и да ће свако ко се понаша као терориста бити кажњен. 

Сви међународни авио-превозници суспендовали су летове за Израел из безбједносних разлога, јавио је израелски државни радио Кан.

У извјештају се наводи да је авио-компанија из Уједињених Арапских Емирата међу последњима које су суспендовале летове ка Израелу, преноси Тасс.

Размјена ракетне паљебе између Израела и Палестинаца почела је 10. маја, а од тада је из Појаса Газе ка израелским градовима испаљено око 2.300 пројектила.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:49