Џозеф Бајден / - интернет
09/05/2021 u 11:15 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајден: Опоравак САД дуготраjан посао

Бајден се обратио пошто jе Секретариjат за рад обjавио броjке на основу коjих jе дио америчке jавности проциjенио да jе април обиљежио тренд успореног запошљавања

Амерички предсjедник Џозеф Бајден саопштио jе да броjка од 266 хиљада новоотворених радних мjеста током априла ниjе разочараваjућа, већ добар показатељ да су САД на правом путу и да предстоjи jош много посла.

Биден се обратио пошто jе Секретариjат за рад обjавио броjке на основу коjих jе дио америчке jавности проциjенио да jе април обиљежио тренд успореног запошљавања, а истовремено подаци о броjу отворених радних мjеста у марту ревидирани су на 770 хиљада, умjесто првобитних приjављених 916 хиљада, преноси Глас Америке (ВОА), пише Мина бизнис.

„Чуjем коментаре да би требало да будемо разочарани. Ниjесмо ни мислили да ће све да се догоди 60 дана од ступанjа на снагу плана за опоравак америчке економиjе. Jасно jе да jе риjеч о дуготраjном процесу, чиjе резултате jе могуће сагледати након годину“, рекао jе Биден новинарима у Биjелоj кући.

Одговараjући на примjедбе да због бенефициjа у оквиру недавно усвоjеног пакета помоћи од 1,9 билиона УСД дио грађана не жели да тражи посао, jер прима накнаде коjе су веће од минималне зараде, амерички предсjедник jе рекао да извjештаjи показуjу да jе проблем већи од тога и да Сjединjене Америчке Државе (САД) имаjу осам милиона радника манjе у односу на период приjе пандемиjе.

Бајден jе обjаснио да се САД jош извлаче из дубоке провалиjе.

“Нико не треба да потциjени колико jе ово озбиљна борба. Овог мjесеца запослено jе 266 хиљада људи више у односу на прошли. План за спас америчке економиjе проjектован jе да покриjе циjелу годину и треба да нас врати тамо гдjе смо били“, рекао jе Бајден.

Упркос евидентним побољшанjима у сфери економиjе, коjа jе по процjени стручнjака под наjвећим изазовима од времена Другог свjетског рата, милиони америчких грађана су и даље незапослени.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:44