илустрација
08/05/2021 u 11:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боља епидемиолошка ситуација у Италији

Захваљући имунизацији, смањује се и број обољелих од корона вируса међу особама старијим од 80 година, које су до сада биле главне жртве заразе

Значајно је боља епидемиолошка ситуација у Италији, великим дијелом захваљујући масовној вакцинацији протв ковида19, пола милиона особа дневно, пише лист Фанпејџ.

-Инциденца, то јест број нових случајева заразе у посматраном периоду, опада у свим добним групама, изузев код мале дјеце од 0 до девет година- изјавио је на конференцији за медије предсједник Високог института за здравство Силвио Брусаферо.

Према његовим ријечима, опада такође средња добна старост заражених и сада је, на основу посматрања у посљедњих 15 дана, 42 године.

Захваљући имунизацији, смањује се и број обољелих од корона вируса међу особама старијим од 80 година, које су до сада биле главне жртве заразе.

Професор Дјовани Реза, директор одјељења за превенцију у Министарству здравља, упозорава да боља ситуација не значи „слободни сви и све“, те да је важно наставити се придржавати заштитних мјера како не би, по његовим речима, за мјесец дана поново морао да се уведе карантин.

Већ другу седмицу према одлуци владе премијера Марија Драгија, у највећем дијелу Италије, изузев три региона, ублажене су антиковид мјере, иако су научници тврдили да је још рано и да би било боље сачекати крај маја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 21:56