08/05/2021 u 12:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Ми у границе не дирамо, оне из 1991. године смо признали

Свијет у коме нечије име од колијевке до гроба не смије да буде споменуто, свијет клања, више не смије никада да постане могућ

Дан сјећања на жртве усташког злочина у Независној Држави Хрватској у концентрационом логору Јасеновац обиљежава се данас у Босанској Дубици и Доњој Градини, јавља Аваз.ба.

Обиљежавању у Доњој Градини присуствовују предсједници РС Жељка Цвијановић и Србије Алексадар Вучић, члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, предсједавајући Вијећа министара Зоран.

Тегелтија, те министри у Влади Српске. Предсједник Србије рекао је да данас сви имају обавезу да говоре о жртвама овог логора.

Овакав злочин, наводи Вучић, може и сутра да се догоди неком другом.

- Свијет у коме нечије име од колијевке до гроба не смије да буде споменуто, свијет клања, више не смије никада да постане могућ. Ми такав свијет данас спречавамо. Данас подсјећајући на страхоту која нас је снашла подсјећамо и на злочин који је у наше име почињен спремни да га никада не заборавимо, јер је разум једини одговор на оволику несрећу - истиче Вучић.

Истакао је да постоје три ствари које српски народ мора запамтити.

- Ми данас имамо три ствари које морамо да запамтимо за цјелокупан српски народ. Под један: мир, мир, мир је најважнији за српски народ. Под два: и Србија и Република Српска и српски народ у цјелини мора да буде дио међународне заједнице, никада више себи не смијемо да дозволимо да будемо изоловани и да будемо одстрањени из свијета. Под три: нема никакве сумње и то данас с правом можемо да кажемо да је међународно јавно право одавно сахрањено, да правде у међународним односима нема, да лицемјерје влада и двоструки стандарди управљају политикама великих сила. И то кажем овдје њима у лице пред њиховим представницима - навео је Вучић.

Ми у границе не дирамо, оне из 1991. године смо признали, рекао је Вучић.

- И када вам говоре лицемјери једни о томе како су против промјена граница, не заборавите да су нам мијењали границе и ‘90-тих, да су покушали и да мијењају границе и данас и Србији још 2008. години и да им данас одговара да кажу да су, тобож, против промјена граница. Ми у границе не дирамо, оне из 1991. године смо признали - нагласио је Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 13:27