Napad na školu, Kabul / - REUTERS/MOHAMMAD ISMAIL
08/05/2021 u 19:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Најмање 40 мртвих у нападу на школу у Кабулу

Портпарол министарства унутрашњих послова Тарик Ариан раниjе jе саопштио да jе броj погинулих 25, али ниjе прецизирао узрок експлозиjа, док jе портпарол министарства здравља рекао да jе до сада 46 особа пребачено у болнице

Наjмање 40 особа jе погинуло, а на десетине jе рањено у више експлозиjа коjе су се данас догодиле у школи у авганистанскоj приjестоници Кабулу, рекао jе Роjтерсу авганистански званичник коjи jе желио да остане анониман, пише агенција Мина.

Портпаролка Министарства образовања Наjиба Ариан казала jе да jе у питњу заjедничка средња школа за дjевоjчице и дjечаке коjи уче у три смjене.

„Друга (смjена) jе за ученице, коjе су и наjвише настрадале у нападу“, рекла jе Ариан.

На снимцима приказаним на локалноj телевизиjи Толо њуз виде се драматичне сцене испред школе, књиге и школске торбе расуте по путу са траговима крви и становници коjи журе да помогну жртвама.

Портпарол министарства унутрашњих послова Тарик Ариан раниjе jе саопштио да jе броj погинулих 25, али ниjе прецизирао узрок експлозиjа, док jе портпарол министарства здравља рекао да jе до сада 46 особа пребачено у болнице.

Ниjедна група ниjе преузела одговорност за напад, а талибански портпарол Забиулах Муџахид негирао jе умиjешаност побуњеничке групе и осудио инцидент.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:08