Нереди у Јерусалиму / - РТС
10/05/2021 u 18:23 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хамас испалио седам ракета на Јерусалим

Прво су се чуле сирене за узбуну а недуго затим и детонације

Неколико минута након што jе ступио на снагу ултиматум палестинске милитантне организациjе Хамас упућен влади Израела да повуче своjе безбједносне снаге из круга џамиjе Ал Акса, у Jерусалиму су се огласиле сирене упозорења на ракетни напад, преноси Роjтерс, пише Блиц.

Недуго затим су се чуле и детонациjе, а потом се огласио и представник воjног крила Хамаса Абу Обеида коjи jе потврдио да су ракетни напади одговор на, како се изразио, "злочин и агресиjу" коjе Израел чини у Jерусалиму, пренио jе АП.

"Ово jе порука коjу неприjатељ мора добро да разумије", поручио jе Обеида и запријетио новим нападима уколико Израел поново нареди своjим безбједносним снагама упад у џамиjу Ал Акса или спроведе протјеривање Палестинаца коjи живе у источном Jеурслиму.

Недуго након што су се у Jерусалиму активирале сирене из Поjаса Газе су се чуло лансирање ракета, а потом и jош jедно.

У међувремену, како извјештава Роjтерс, европски комесар за спољну политику Жозеп Борељ апеловао jе данас да се у источном Jеруслиму успостави мир након што jе више од 300 Палестинаца повријеђено у сукобима са израелском полициjом око џамиjе Ал Акса.

"Ситуациjа коjа jе настала због наjаве о протјеривању палесртинских породица из источног Jерусалима изазива озбиљну забринутост. Таква акциjа jе илегална и у сукобу jе са међународним хуманитарним правом. То само подстиче пораст тензиjа", упозорио jе Борељ, пренео jе Роjтерс.

За сада нема информациjа о евентуалним жртвама ракетних напада нити о материjалноj штети, али израелска воjска jе потврдила да jе на Jерусалим испаљено седам ракета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 13:28