Бил и Мелинда Гејтс / Фото: Фејсбук
13/05/2021 u 20:34 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бил и Мелинда Гејтс богатији чак и од британске монархије

Кад би дао по 15 долара сваком човеку на свијету, оснивач Мајкрософта би и даље имао 28 милијарди долара

Мелинда и Бил Гејтс само за порез на некретнине у САД годишње потроше четири милиона долара.

После 27 година брака, Гејтсови су стекли огромно богатство, а основали су и фондацију са задужбином вриједном 50 милијарди долара.

Бил и Мелинда Гејтс објавили су да се разводе на модеран начин, преко Твитера. Своју имовину подијелиће на традиционалан начин, а многи се питају коме ће шта припасти.

За Била Гејтса, једног од петоро најбогатијих људи свијета, кажу да не воли да троши новац на непотребне ствари. Поред компанија, приватног авиона, скупих аутомобила, Гејтсови посједују и некретнине у многим дјеловима свијета.

На основу богатства стеченог у посљедњих годину дана, како наводи Бизнис инсајдер, Бил Гејтс у секунди зарађује око 4.630 америчких долара. То значи да када би трошио милион долара дневно, требало би му око 400 година да потроши богатство.

Наводи се и да је богатији од британске монархије, има више новца од најбогатијег Азијца. А када би дао по 15 долара сваком човеку на свијету, и даље би имао 28 милијарди долара.

Вила у Медини, са погледом на језеро Вашингтон, изграђена је по по мјери породице Гејтс. Савремена и екстравагантна кућа дизајнирале су фирме „Болин/Сивинтски/Џексон“ и „Катлер–Андерсон архитектура“.

Вила поред бројних соба има и канцеларије за састанке од 2.200 квадратних метара и базен са подводним озвучењем, гаражу за неколико десетина аутомобила и позориште у стилу Арт Декоа са 20 мјеста.

Ту је и 2.500 квадратних метара здравствених и велнес објеката са теретаном и сауном, библиотеку од 2.100 квадратних метара, спортске терене, поток препун лососа и пастрмки, пристаниште за чамце и приватну плажу на језеру са пијеском који је донесен са острва Света Луција.

Све то прати савршена технолошка опрема са аудио-визуелним системима, сензорима, референцама освјетљења, који су испрограмирани унапријед и строго контролисани.

Гејтсови су 1999. године купили луксузну вилу у Индијан Велсу за 12,5 милиона долара. Пар посједује и луксузни ранч у Санта Феу, у Калифорнији, кућу на обали океана у Дел Мару и имања у Вајомингу и Велингтону.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:04