Мирослав Рус / -FOTO: HIT PRODUKCIJA/SCREENSHOT \\\‘BANIJA\\\‘
15/05/2021 u 14:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нова пјесма ИТД бенда након 25 година

За ‘Као сjена си коjа ме прати‘ Мирослав Рус потписује музику, текст, продукцију и аранжман на којем му је помогао Звонимир Домазет, а премијера је заказана у понедјељак, 17. маја.

Прослављен као плодоносан и успјешан композитор и текстописац Мирослав Рус, већ четири деценије ствара музику са својим бендом ИТД. Иако нијесу дискографски навалентни оно што ураде мора носити печат - квалитета. Управо су снимили нову пјесму 'Као сjена си коjа ме прати' за коју је Рус урадио и музику, текст, продукцију и аранжман на којем му је помогао Звонимир Домазет, а чија је премијера заказана у понедјељак, 17. маја. Пјесму ће пратити и спот који је већ снимљен. Занимљиво је да је пјесму отпјевао оригинал вокал бенда Бране Бекић који је због снимања дошао и Стокхолма.

- Пјесма је на трагу албума који већ дуже вријеме најављујемо, а који нисмо направили већ 25 година, али мислим да смо сад близу том циљу. Ова пјесма је нешто на што сам посебно поносан и волио бих да је људи озбиљније послушају јер смо се трудили. У свему томе су учествовали људи квалитетнији од мене у музичком смислу, заиста на овој пјесми су радили понајбољи загребачки музичари и вјерујем да нећемо разочарати никога од сладокусаца - казао је Рус.

Име Мирослава Руса увијек се веже за највећа имена регионалне музичке сцене. На једну је ипак најпоноснији и, како каже, увијек креће од ње.

- Кад год кренем у нову сарадњу кренем од Тоше Проеског зато што је он био посебан догађај у мом животу. Али свакако није он једини, требало би поменути и Јабуку и Бебак и Цетинског. Ја сам Вам "посвудуша" нема гдје ме није било - казао је Рус.

Након Тошетове трагедије "Игра без граница" се тумачила као његова лична карта, али ипак није било тако.

- Проески је увијек говорио за пјесму "Још и данас замиришу трешње" да је његова аутобиографска пјесма, а "Игру без граница" је заволио на прву, као необичну пјесму. Ипак је, рекао бих, Игра без граница моја судбина, а не његова. Мени је за албум остала пјесма "Још сањам да смо заједно" јер ја још увијек често сањам да смо заједно - казао је Рус.

Млађе генерације можда не знају све хитове које потписује Мирослав Рус, али их и те како слушају. Још и данас замиришу трешње, Стижу ме сјећања, Шта је мени ово требало, Све ме подсјећа на тебе, Тебе чувам за крај, само су неке од њих.

- Пјесме за друге извођаче упоредио радим. Тренуно радим Тонију Цетинском једну интересанту пјесму. Највише тренутно радим са Јуром Бркљачом јер сам у њему познао надареног интерпетатора који на предиван начин износи те моје пјесме и не гледам га као клинца већ као некога ко је раван свим пјевачима за које сам радио. Никша Братош ми је рекао да ће Чола нешто радити па ћу се и ту појавити, али сачекајмо - казао је Рус.

Овај свестрани стваралац управо завшрава и свој први инструментални албум.

- Захвалан сам Богу на студију Хит рекордс и младим људима с којима сарађујем, који ми дају снагу, подмлађују ме. Ми смо се некако завукли у тај наш простор да радимо и правимо се да је вани све ок. Гомиламо неке ствари које ће кад све прође имати неки свој прави смисао - казао је Рус.

А.Ш.

Фото: Хит Продукциjа/Screenshot 'Баниjа'

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 21:40