/ Бил Гејтс
07/05/2021 u 07:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Разводи се Бил Гејтс, супруга изнајмила приватно острво да сачува приватност

У своjоj молби за развод Мелинда jе изjавила да jе њен брак с мултимилиjардером и суоснивачем Маjкрософта, jедним од наjбогатиjих људи на свету, „неповратно завршен”, те се обратила судовима како би подијелили заjедничко богатство коjе jе оваj пар стекао, а коjе вриједи 146 милиjарди долара

Мелинда Геjтс изнаjмила приватно острво да би избегла притисак jавности?

Пар коjи jе у браку провео 27 година саопштио jе у да се разводи, а одлуку су обjавили у заjедничкоj изjави за jавност.

Међутим, како преноси популарни магазин ТМЗ, пар jе према првим плановима информациjу о разводу требало да обjави у марту када jе Мелинда заправо и изнаjмила приватно острво Каливињи у Гренади.

image
Потребна приватност након развода (илустрација)

Према изворима ТМЗ-а, план jе од самог почетка био да Мелинда и троjе дјеце остану на острву након одлуке о разводу брака.

Острво Каливињи величине jе 80 хектара и гостима нуди 25 величанствених апартмана и викендица. Оно што jе такође интересантно, острво jе удаљено пет минута вожње бродом од Гренаде, преноси портал Клиx.ба.

Када jе ријеч о наjавама развода и разлозима зашто брачни пар одлуку о разводу ниjе обjавио у марту, ТМЗ преноси како адвокати Била и Мелинде Геjтс настоjе да склопе споразум о разводу коjи ће задовољити обје стране.

Иако jе брачни пар саопштио да jе ријеч о приjатељском разводу, извори ТМЗ-а су нагласили да jе породица углавном стала на Мелиндину страну, па да се у овом случаjу не може рећи да се ради о „приjатељском разводу”.

Након саопштења о разводу брака, амерички Блумберг jе пренио информациjу да jе Бил Геjтс путем своjе компаниjе први дан након обjаве информациjа о разводу исплатио сада већ своjоj бившоj супрузи 1,8 милиjарди долара накнаде што су многи протумачили као дио споразума о разводу познатог брачног пара.

У своjоj молби за развод Мелинда jе изjавила да jе њен брак с мултимилиjардером и суоснивачем Маjкрософта, jедним од наjбогатиjих људи на свету, „неповратно завршен”, те се обратила судовима како би подијелили заjедничко богатство коjе jе оваj пар стекао, а коjе вриједи 146 милиjарди долара.

Подјела на пола jе извјесна jер jе у захтјеву за развод наведено да пар, коjи се вјенчао 1994. године, ниjе потписао предбрачни уговор, а према закону америчке савезне државе Вашингтон, очекуjе се да се имовина при разводу дијели на jеднаке дјелове.

Уколико се то и догоди, Мелинда Френч Геjтс, коjа jе недавно на своjе профиле на друштвеним мрежама додала дјевоjачко презиме Френч, биће на другом мјесту листе наjбогатиjих жена свијета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 02:02