Ученици заплесали за дан школе / -Архива
15/05/2021 u 15:16 h
Д.Љ.Д.Љ.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Школа „Саво Пеjановић” обиљежила 75 година постојања

Сви чланови колектива су се одувиjек трудили да од дjеце направе велике, одговорне, поштене и учене људе, рекла је Биљана Кривокапић директорица школе

На данашњи дан основана jе ОШ „Саво Пеjановић”, jедна од наjстариjих градских школа. Умјесто приредбе у част 75 година постојања стигли су снимци рецитациjа, музички и глумачки наступи коjи су припремили ученици. Дирекорица школе Биљана Кривокапић казала је да ова установа била, jесте и биће темељ знања, приjатељства и правих вриjедности.

– Као друштвено признање за постигнуте резултате у области васпитања и образовања, школа је добила престижну награду "Октоих". Сви чланови колектива су се одувиjек трудили да од дjеце направе велике, одговорне, поштене и учене људе. Као захвалност за њихов труд свjедоче броjне награде и признања из спорта, умjетности и науке. Оно што нас посебно радуjе jе носталгиjа коjа се буди код бивших како ученика, тако и запослених у овоj школи. Емоциjе и сjећања коjа их вежу за ову, многи би рекли зграду, а за њих и нас другу кућу, су непроцjењива – истакла је Кривокапић.

Она је навела да традициjу школе чине наставници и дjеца коjи су преданим радом и огромним залагањем низали завидне резултате.

– Његуjући све лиjепе особине коjе jедна оваква установа треба да промовише, радимо на културном и животном обогаћивању садашњих и будућих генерациjа. Школа, његуjући традициjу, иде у корак са наставним програмима и технологиjама, као и потребама дjеце, њихових родитеља и запослених у њоj, о чему у прилог говори и увођење цjелодневног боравка за све ученике првог циклуса. Његуjући лиjепе односе са родитељима школе, као и са локалном заjедницом, поносни смо на приjатељство и подршку коjу jедни другима пружамо. Као производ те сарадње основана jе Фондациjа - Приjатељи ОШ "Саво Пеjановић" коjа има за циљ стварање услова за љепши и угодниjи боравак за нашу дjецу. Током претходне године смо у потпуности уредили и опремили све учионице, простор за продужени боравак, зборницу, канцелариjе за запослене и хол школе. За све љубитеље књиге и оне коjи то ниjесу, а са жељом да их привучемо у централном диjелу школе смо направили савремену библиотеку у коjоj дjеца већ радо проводе своjе вриjеме. Како би ова наша стара дама изгледала што љепше, урађена jе и фасада, а у плану jе и уређење дворишта. Ускоро почињемо и са адаптациjом полигона и бине и вjеруjемо да ћемо будућу генерациjу првака дочекати баш на овом мjесту. Ова школа jе била, а сигурни смо да ће jош дуго бити, симбол и понос града Подгорице – поручила је Кривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:47