Поштанских услуга лишено 5.000 домаћинстава
03/05/2021 u 10:17 h
Н.С.-А.Д.Н.С.-А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Становници седам насеља муку муче јер поштар не познаје терен

Поштар коjи jе задужен за доставу на овом реjону jе, због здравствених разлога, одсутан већ дужи временски период, а за доставу пошиљки ангажоване су колеге коjе не познаjу кориснике у овим насељима
Становницима Фармака, Лекића, Грбаваца, Штека, Доњих Кокота, Бера и Круса од 1. априла касне пошиљке јер је поштар који покрива овај рејон на боловању, а други их, како наводе мјештани, не обилази. Становник Фармака Василије Пејовић наводи да у овим насељима има 5.000 домаћинстава.
–Од 1. априла насеља Фармаци, Лекићи, Грбавци, Штеке, Доњи Кокоти, Бери и Круси лишени су поштанских услуга када су у питању рачуни, писма, телеграми, препоручене пошиљке, пензије и социјална давања. Наш поштар је боловању, а други се не појављује. Мени је препоручено писмо из Црне Горе упућено 13. априла, а стигло је десет дана касније, 23. априла, иако Пошта унапријед узима новац за ову услугу. Ја питам како одржати редовност плаћања рачуна – наводи Пејовић.
Поштар коjи jе задужен за доставу на овом реjону jе, због здравствених разлога, одсутан већ дужи временски период, а за доставу пошиљки ангажоване су колеге коjе не познаjу кориснике у овим насељима, саопштила је Весна Гољевић-Нововић, пи ар Поште Црне Горе.
–Колеге поштари коjи тренутно врше доставу на подручjу ових насеља улажу напоре да обезбиjеде правовремену доставу. Проблем, коjи значаjно утиче на рокове доставе, представљаjу непрецизне и непотпуне адресе – све пошиљке за ово подручjе су без назива улице и броjа, што ниjе наша кривица. Колеге су у сталноj комуникациjи са поштарем коjи годинама врши доставу на подручjу Фармака, Лекића, Грбаваца, Доњих Кокота, Бера, Круса и Штека, те на оваj начин проналазе домаћинства коjима треба уручити пошиљку. Молимо грађане за разумиjевање и стрпљење и уjедно их подсjећамо да би постављање кућних сандучића са именом, презименом, називом улице и броjа умногоме олакшало рад наших колега, а и унаприjедило квалитет доставе поштанских пошиљака – саопштила је Гољевић-Нововић.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:04