Прва улична трка, Бијело Поље / - фото: Бијело Поље онлајн
14/05/2021 u 17:25 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Атлетска трка заказана за 21.мај у Бијелом Пољу

Планирано jе да се одржи пет трка за наjбоље атлетичаре Црне Горе, а све у складу са процедурама за организовање спортских манифестациjа, казали су организатори у саопштењу

Прва атлетска улична трка коjа ће се одржати по слоганом „Истрчи и покрени се“ биће одржана наредног петка 21. маjа, саопштили су организатори манифестациjе Центар за спорт и рекреациjу и Атлетски клуб Jединство. Атлетичари ће први пут трчати улицама Слободе, Томаша Жижића, 3.jануара, Тршовом, Живка Жижића, а старти циљ биће у близини споменика на Градском тргу, пише Бијело Поље онлајн.

– Ово jе манифестациjа коjа се ораганизуjе по први пут у нашем граду поводом 21. маjа, Дана независности. Планирано jе да се одржи пет трка за наjбоље атлетичаре Црне Горе, а све у складу са процедурама за организовање спортских манифестациjа и са препорукама Института за jавно здравље и Министарства здравља, уз поштовање свих прописаних мjера без присуства публике – стоjи у саопштењу организатора.

Поред трке задовољства на двиjе хиљаде метара, jуниорке и jуниоре ће трчати на двиjе хиљаде метара. Сениорке ће се надметати на три хиљаде, а сениори, у главноj трци, на четири хиљада метара.

На тркама ће према риjечима организатора учествовати атлетичари из Црне Горе, али се очекуjе учешће и атлетских ветерана, рекреативаца и ученика у Трци задовољства. Трка за jуниорке и jуниоре, носи име Љубиша Божовић, у знак сjећања на jедног од наjбољих бjелопољских атлетичара, као и дугогодишњег тренера.

Покровитељ манифестациjе су Општина Биjело Поље, док су Златни спонзори НЛБ банка и Пут-Гросс. Технички организатор АК Jединство уз подрску Атлетског савеза Црне Горе.

Организатори наводе да jе броj приjава органичен, а приjава за учешће бесплатна.

Почетак манифестациjе заказан jе за 12 сати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:20