Ивановић и Лојд / - фото: АБА/Црвена звезда
14/05/2021 u 13:23 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ивановић: Не постоји ништа важније од овога

Плејмејкер Будћности ВОЛИ поручује да никад није лако када се гостује Црвеној звезди, али ни да њеним кошаркашима није свеједно када долазе у Подгорицу. Посао играча је да дају све од себе на терену. Београђани имају квалитетне странце, али и искусне домаће кошаркаше, који знају како се освајају трофеји

Кошаркаши Будућности ВОЛИ броје последње сате до одласка у Београд на отварање финала плеј-офа АБА лиге. Јутрос су одрадили тестирања на Ковид-19, након тога и тренинг. Исто их очекује увече, а у суботу ујутро крећу пут Београда. Први меч са Црвеном звездом је заказан у недјељу од 18.30 часова, други два дана касније. Серија се следећег викенда сели у Подгорицу.

Пред многе мечеве се користе флоскуле како је то најважнији дуел у сезони, а од овога не може бити ништа битније. Одлазимо у Београд у добром стању, знамо колико чврсто и јако игра Црвена звезда. Надам се да ћемо успјети да одговоримо на њихову агресивност још јаче и да ћемо доности праве одлуке – рекао је Никола Ивановић.

Прва утакмица је увијек најтежа.

Претпостављам да кошаркаши Црвене звезде осјећају притисак јер бране предност домаћег терена, али осјећамо и ми. Шта год се деси у првом мечу, поражена екипа направи реакцију. Истина је да се два меча играју у три дана, али је фокус тренутно само на првој утакмици.

Кошаркаши Будућности су одиграли пуно утакмица са Црвеном звездом тако да не би требало да буде тајни.

Одлично познајемо њихову екипу, играче и систем. Међутим, све се то брише. Ово је тотално друга прича. Звезда ће бити агресивнија, са више дрскости него у регуларном току сезоне. Највећа пријетња ће нам бити Лојд и Волден, али претходних година су њихови домаћи играчи освајали трофеје. Прилагодићемо се њиховим најквалитетнијим кошаркашима, али сви су опасни, имају довољно искуства и континуитет освајања титула – рекао је Ивановић.

Незаобилазно питање је какву атмосферу плаво-бијели очекују у дворани „Александар Николић”?

Сигурно да није пријатно ићи тамо, као ни њима доћи овдје. То су ствари на које не можемо да утичемо. Наш посао да урадимо на терену што је до нас – закључио је Ивановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:55