Дуел Митровића и Кенија Гејбријела / - фото: АБА/КК Будућност
06/05/2021 u 14:04 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будућност зна како треба и како не треба са Морнаром

Подгоричани и Барани у петак од 21 сат на Тополици играју други меч полуфинала плеј-офа АБА лиге. Лука Митровић сматра да кључ лежи у заустављању спољне линије домаћих, Џејкоба Пулена и Дерика Нидама

Перјанице црногорске клупске кошарке, Будућност ВОЛИ и Морнар су већ годинама уназад сила на Јадрану. Нису Подгоричани, а поготово Барани крили највише амбиције у АБА лиги. Ипак, у финалу ће мјеста бити само за једног. Будућност је у предности након побједе у Подгорици на старту полуфинала плеј-офа (97:88) и у петак од 21 сат на Тополици може да заврши посао. Крилни центар Лука Митровић зна како се освајају трофеји, зна да неће бити лако, али зна и рецепт.

– У првом мечу смо показали како треба и како не треба са екипом Морнара. Надам се да ћемо од самог старта ући са енергијом из финиша друге четвртине и из другог полувремена првог меча. То је једини кључ како доћи до побједе над потентном екипом какав је Морнар – рекао је Митровић.

Барани су ове сезоне два пута савладали Будућност и зато заслужују респект свих у плаво-бијелом табору.

– Морнар у својим редовима има играче који у рукама имају по 20-25 поена у свакој утакмици. Ту прије свега мислим на Џејкоба Пулена, Дерика Нидама, који су покретачка снага Барана. Вајтхед тражи праву форму након повреде и може да буде изузетно опасан. Показали смо у другом полувремену првог меча одбрану на пикен-ролу на њиховој спољној линији и ако то успијемо мислим да смо близу да све ријешимо без играња мајсторице – додао је Митровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:15