Подгоричани у Бару завршили посао / - фото: MORNAR/MEDIA PRO
08/05/2021 u 19:14 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зоран Николић: Будућност ће бити првак АБА лиге

Снажни центар поручује да, иако је трајала само два меча, полуфинална серија са Морнаром није била лака. Игокеа пожељнији ривал због предности домаћег терена, али су утакмице против Црвене звезде ствар престижа и побједе над Београђанима су слађе

Атмосфера на високом нивоу, самопоуздање до плафона – тако се најкраће може описати стање у кошаркашком клубу Будућност ВОЛИ након „метле” Морнару у полуфиналу плеј-офа АБА лиге.

„Велики момак” Зоран Николић на констатацију да су „почистили“ великог ривала, скреће причу у потпуно другом смјеру и ставља до знања да посао није био ни мало лак.

Срећом смо побиједили у обје утакмице и сада имамо доста времена да се спремимо за финале. Игокеа и Црвена звезда ће морати да играју мајсторицу, тако да ћемо имати довољно времена за одмор и припрему финалне серије – каже Николић.

Казали сте да није било лако?

Никад није лако против Морнара. Увијек Барани играју добро против нас, то је екипа са играчима који имају много поена у рукама. Били смо међутим бољи у оба правца. Прије свега је одбрана пресудила.

Николић је након тога подсјетио колико је било тешко.

У првом мечу смо губили осам поена разлике у првом полувремену, али се нисмо предавали, стегнули смо одбрану у другом полувремену, преокренули у трећој четвртини и привели меч крају. Слично је било у Бару. Морнар је показао ту своју ватрену моћ у уводним минутима, одлично су играли. Ипак, држали смо се заједно, вјеровали до краја и сви знамо како се све завршило. Не памтим када је била оваква атмосфера и вјерујем да ако овако буде у финалу да ћемо имати шта да тражимо.

Да ли се може поновити сезона 2017/2018. и звање апсолутног владара на Јадрану?

Сматрам да имамо таленат, квалитет, знање, тимски дух и да смо у доброј стартној позицији пред одлучујуће битке за титулу. Боже здравља, вјерујем да можемо и до пехара.

Николић не бира противника у финалу.

Обје екипе су квалитетне, оба састава смо побиједили по два пута, тако да нема превелике разлике. Игокеа је можда пожељнија јер бисмо имали предност домаћег терена, али са друге стране, утакмице са Црвеном звездом су ствар престижа, побједе над њима слађе. Обје екипе имају шансе да освоје титулу, али ја мислим да ће ове сезоне Будућност бити првак АБА лиге – закључио је Зоран Николић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:31