Одбојкашице најављују велику борбу / - ОСЦГ
11/05/2021 u 19:19 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбојкашице у Њитри траже пролаз на Европско првенство

Приказаћемо велику борбу, жеље ће сигурно бити више него у Подгорици и надам се да ће утакмица са Финском коју смо у Подгорици испустили, у Словачкој донијети добре резултате и по први пут одвести на Европско првенство, поручила је Тамара Рогановић

Женска одбоjкашка репрезентација Црне Горе допутовалае је у Њитру, гдjе ће од четвртка до суботе играти на другом турниру квалификациjа за Европско првенство.

Црногорске одбоjкашице су у групи Д са репрезентациjама Словачке, Финске и Косова*, а „Црвене” су први турнир у дворани „Верде” у Подгорици завршиле са велика четири бода у доста јакој конкуренциjи.

Селектор Никола Масоничић је истакао да ће се потрудити да направе још један добар резултат.

– Првог дана турнира играмо са фаворизованим домаћином, и у недјељу смо се увјерили колико су јаке и због чега су редовне учеснице Европског првенства. Мислим да је Словачка показала један озбиљан ниво и потрудићемо се да се уиграмо, али ако нам се укаже прилика сигурно ћемо покушати да добијемо тај меч – истакао је Масоничић. Техничарка Тамара Рогановић је поручила да се нада наjбољем, те да играчице на турнир у Словачку иду са пуно оптимизма.

– Приказаћемо велику борбу, жеље ће сигурно бити више него у Подгорици и надам се да ће утакмица са Финском коју смо у Подгорици испустили, у Словачкој донијети добре резултате и по први пут одвести на Европско првенство – поручила је Рогановић.

Прва утакмица по распореду jе у четвртак, 13.маjа у 17.30 часова против домаћина, а већ наредног дана Црна Гора игра наjважниjи меч са репрезентациjом Финске, гдjе ће наше одбоjкашице настоjати да надокнаде пораз у пет сетова из Подгорице и евентуалном побjедом 3:0 или 3:1 дођу на корак од пласмана на Европско првенство.

Последњег дана другог турнира групе Д, Црна Гора играће са селекциjом Косова*.

Наша селекциjа jе у Словачку отпутовала у следећем саставу: Техничари: Тамара Рогановић, Мариjа Шушић, Примачи сервиса: Jелена Цвиjовић, Мариjа Тушевљак, Симона Петрановић, Душанка Петровић, Коректори: Николета Перовић, Невена Вукчевић, Средњи блокери: Ана Вељковић, Сашка Ђуровић, Мина Драговић, Либери: Мелиса Ценовић, Лана Лабовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:36