Минић и Јечменица на аеродрому / - фото: осцг
06/05/2021 u 13:07 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски одбојкаши стигли у Тбилиси

Изабраници Вељка Башића ће у групи Ф квалификација за Европско првенство играти са Грчком, Грузијом и Азербејџаном

Након дугог пута, одбојкаши Црне Горе су стигли у Тбилиси, на први од два квалификациона турнира за Европско првенство. Уколико тестирање на коронавирус прође како треба, изабраници Вељка Башића ће у петак од 13.30 часова одмјерити снаге са Азербејџаном, дан касније у истом термину ће им ривал бити Грчка, док је у недјељу од 16.30 сати на распореду дуел са домаћином Грузијом. Хелени би требали да буду најозбиљнији ривал „црвенима”, док су остале двије селекције тотална непознаница. Други турнир групе Ф се игра у Подгорици, од 14. до 16. маја.

Слиједи оно за што смо се спремали у Подгорици. На папиру смо Грци и ми фаворити, али то не мора ништа да значи. Надамо се да ћемо успјети да се пласирамо на Европско првенство други пут заредом. Предност је што ћемо други турнир играти у Подгорици. Што се тиче ривала, са Грузијом и Азербејџаном нисмо играли до сада. Знам само да Азербејџанцима фале два-три играча из прве поставе, јер са једним њиховим репрезентативцем играм у Индонезији и рекао ми је да је неколико протимаца отказало акцију – рекао је коректор, Александар Минић.

Пласман на Европско првенство ће изборити првопласирани тим из групе Ф, док ће другопласирани морати да чека расплет у осталим групама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:36