Црногорска мини експедиција у Софији / - фото: Теквондо савез
08/05/2021 u 19:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски теквондоисти без олимпијске визе

Бећаj на старту побиjедио петог носиоца, Холанђанина Фахда Заоуиjа, након чега је поражен од Владимира Далаклиjева. Митровићева jе у првом колу била боља од Грузиjке Лике Торонjадзе, док jе у другом изгубила од Белгиjанке Рахеле Асемани

Црногорски теквондо репрезентативци, Зинедин Бећаj и Теодора Митровић, ниjесу успjели да изборе пласман на Олимпиjске игре у Токиjу.

Бећаj и Митровић наступ на квалификационом турниру у Софиjи завршили су у другом колу.

Бећаj jе на старту такмичења у категориjи до 68 килограма побиjедио петог носиоца, Холанђанина Фахда Заоуиjа 26:20.

У другом колу поражен jе од бронзаног са Свjетског првенства 2017. године, Владимира Далаклиjева 14:9.

Бећаj jе, након прве рунде имао предност од 3:2.

Његов тренер, Никола Гегаj казао jе да остаjе жал што Бећаj ниjе добио другу борбу, jер би га сљедећа побjеда водила у Токио.

Радили смо напорно и припремали се, имали смо шансу да идемо даље. Вjеруjем у оба наша такмичара да могу направити европски и свjетски резултат уз већу подршку Управе за спорт, Црногорског олимпиjског комитета и локалне самоуправе кроз одласке на Г1 и Г2 турнире, на коjима се сакупљаjу бодови за олимпиjски циклус – казао jе Гегаj агенциjи МИНА.

Митровићева jе у првом колу категориjе до 57 килограма била боља од Грузиjке Лике Торонjадзе 10:8, док jе у другом изгубила од Белгиjанке Рахеле Асемани, коjа jе постављена за другог носиоца, 24:10.

Прва рунда завршена jе 0:0.

Тренер црногорске такмичарке, Балша Радуновић казао jе да се код Митровићева осjетило дуже одсуство са такмичења.

Уколико узмемо у обзир мjере коjе су биле код нас на снази због Ковида-19, малу базу такмичара и немогућност слања наших наjбољих спортиста на кампове по иностранству, могу бити задовољан. Код Теодоре се осjетила већа пауза са такмичења, коjу jе у трећоj рунди друге борбе искусна Белгиjанка успjела да искористи и тек при краjу меча резултатски се одвоjи – рекао jе Радуновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 19:48