Новак Ђоковић / EPA-EFE - Фото: DAVE HUNT
10/05/2021 u 16:00 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђоковић поправио рекорд: Започео 320. недељу као први рекет свијета

Са 320 недеља престигао jе Серену Вилиjамс и сада су испред њега по броју проведених недеља на првом мјесту само Мартина Навратилова са 322 и неприкосновена Штефи Граф, коjа jе на врху ВТА листе била укупно 377 седмица

Наjбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић започео jе 320. недељу на челу АТП листе и за jош jедну седмицу поправио рекорд када jе у питању мушка конкуренциjа.

Осим тога, први рекет свијета, поправиио је резултат рачунајући и мушку и женску конкуренцију. Са 320 недеља престигао jе Серену Вилиjамс и сада су испред њега по броју проведених недеља на првом мјесту само Мартина Навратилова са 322 и неприкосновена Штефи Граф, коjа jе на врху ВТА листе била укупно 377 седмица.

Када jе ријеч о броjу бодова, Новак има 11.463. То jе за 500 мање у односу на прошли понедељак, пошто ниjе учествовао на Мастерсу у Мадриду гдје је требао да брани титулу.

Иза Ђоковића поново је Данил Медведев са 9.780, коjи jе престигао Рафаела Надала 9.630, након Рафиног испадања у четвртфиналу Мастерса у Мадриду..

На четвртом мјесту налази се Доминик Тим. Пети jе Стефанос Циципас, шести Александар Зверев, седми Андреj Рубљов, осми Роџер Федерер, девети Матео Беретини, а десети Диjего Шварцман.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 12:11