Новак Ђоковић жели нову титулу у Риму / EPA-EFE - Фото: ANDREJ CUKIC
11/05/2021 u 20:46 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђоковић прошао у наредну рунду Мастерса у Риму

Иако се од Ђоковића очекивало да рутински савлада Фрица, пласман у наредну рунду остварен jе много касниjе него што се очекивало обзиром да jе меч био прекинут на три сата због лоших временских услова

На старту Мастерса у Риму, први рекет свијета, Новак Ђоковић савладао је 99. играча на свијету Американца Тејлора Фрица, резултатом 2:0, по сетовима 6:3, 7:6.

Иако се од Ђоковића очекивало да рутински савлада Фрица, пласман у наредну рунду остварен jе много касниjе него што се очекивало обзиром да jе меч био прекинут на три сата због лоших временских услова. Новак је у другом колу мастерса у Риму елиминисао Американца после 99 минута игре. Новак jе противнику дозволио само jедан бреjк и то у другом сету, што ниjе довољно за било какво изненађење.

Меч jе био прекинут у току другог сета, при вођству 1:0 у сетовима за Ђоковића и резултату 5:5. До прекида jе дошло у гему у коjем jе Новак сервирао за побједу. Фриц је успио да се одбрани и чак направи бреjк, након чега jе Ђоковић тражио прекид игре због тешких услова за игру.

После три сата паузе меч jе настављен, нервоза jе била присутна код обоjице, што се наjбоље видјело у таj-бреjку. Новак jе водио 4:2, дозволио Американцу да преокрене на 5:4, а онда са два брза поена стигао до меч лопте коjу jе реализовао и изборио пролаз у наредно коло. з

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:05