Дерби Каунти на прагу избацивања / - Интернет
11/05/2021 u 17:11 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дерби прекршио финансијски фер плеј, пријети им избацивање у Лигу 1?

Популарни „овнови” су у посљедњем колу ремизирали са Шефилд Венздеjом и тај бод им је био довољан за опстанак, међутим, ФА је утврдила да је Дерби прекршио правила финансиjског фер-плеjа, тако да ће клуб сносити посљедице, а какве ће бити још увијек није познато

Екипа Дерби Каунтија коју са клупе предвори легендарни нападач Евертона, Манчестер Јунајтеда и репрезентације Енглеске, Вејн Руни, тек што се бодовно „спасила” испадања у Лигу 1, могла би да буде искључена за зеленим столом.

Популарни „овнови” су у посљедњем колу ремизирали са Шефилд Венздеjом и тај бод им је био довољан за опстанак, међутим, ФА је утврдила да је Дерби прекршио правила финансиjског фер-плеjа, тако да ће клуб сносити посљедице, а какве ће бити још увијек није познато.

Претходне године, били су ослобођени ових оптужби, међутим жалбом ЕФЛ-а случаj је поново истражен те jе утврђено како jе дошло до кршења ФФП-а. 

Дербију сада пријети одузимање бодова, само је питање да ли ће бити одузети накандно, што би екипу из Ист Мидлендса преселило у трћи ранг, или ће се та казна пренијети на наредну сезону.

Додатну неизвјесност навијачима „овнова” представља и намјера власника клуба Мела Мориса да прода клуб, али за сада није наишао на понуду која би задовољила његове прохтјеве.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:04