Ненад Масловар / -Фото: Приватна архива
11/05/2021 u 21:43 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Масловар тврди: Одборник Ђуровић не може бити кандидат за предсједника Удружења клубова ФСЦГ-Југ

Господин Ђуровић ниjе прекршио ово само своjом кандидатуром, већ то ради у последњих скоро пола године, од када jе формирана нова локална власт у Будви, јер у парламенту врши функциjу одборника, казао је Масловар

Кандидат за предсједника Удружења клубова ФСЦГ - Југ Ненад Масловар, обратио се саопштењем јавности, истичући да се уочи избора заказаних за 24. мај у овој организацији ради супротно Статуту и закону.
-Фудбалску, али и комплетну спортску jавност желим да обавиjестим о новоj манипулациjи уочи избора за предсjедника УК ФСЦГ – Jуг. Рок за предаjу документациjе истекао jе 04. маја у поноћ, а jа сам тражену документациjу, при чему jе иста овjерена у канцелариjи УК ФСЦГ – JУГ од стране секретара Драгана Пераша, предао истог дана. Међутим, јуче су кренуле малверзациjе и драстично кршење прописа. Верификациона комисиjа УК ФСЦГ – JУГ засиjедала jе у 12 сати и ниjе дониjела одлуку о кандидатурама. Уложио сам жалбу на кандидатуру Михаила Ђуровића, jер никако не може бити кандидат за предсjедника, jер jе његова кандидатура супротна и коси се са новим законом о спорту (Сл. Лист ЦГ бр. 044/18 од 06.07.2018.год) и његовом члану 62, коjи jе врло експлицитан у овом диjелу, и коjи ни у ком случаjу не дозвољава да лице коjе jе одборник у Скупштини Општине Будва, никако не може бити предсjедник jедне спортске организациjе што потврђуjе Рjешење броj:101-082/21—309/2 од 06.05.2021 год. као ни члан Управног одбора. Господин Ђуровић ниjе прекршио ово само своjом кандидатуром, већ то ради у последњих скоро пола године, од када jе формирана нова локална власт у Будви, јер у парламенту врши функциjу одборника. За то имам и доказе, jер сам преко свог адвоката поднио захтjев за слободан приступ информациjи, протоколисан у служби СО Будва. Одговор коjи смо добили jе да на дан 06.05.2021. године, Михаило Ђуровић обавља функциjу одборника у СО Будва. Самим тим, све jе jасно свима, само ниjе људима коjи раде у канцелариjи УК ФСЦГ – Jуг. Одлуку о кандидатури нису дониjели, већ су ми саопштили да траже мишљење ФСЦГ. Колико jе малверзациjа уочи избора потврђуjе и сjедница тренера УК ФСЦГ – Југ, гдjе се на њоj поjавило свега седам тренера коjи су хтjели у мањини да одлучуjу и даjу подршку Михаилу Ђуровићу. Мислим да са овим поступком крше изборну процедуру, jер како jе рок истекао 04. маја, требало је да потврде само моjу кандидатуру - саопштио је Ненад Масловар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:08