Фото: МУП србије, Блиц.рс / - Фото: МУП србије, Блиц.рс
13/05/2021 u 23:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Случај Беливук: Жртве мучене до смрти по колумбијском рецепту

Иживљавање до смрти спроводило се у тајној соби специјално направљеној у кући страве у Ритопеку, која је накнадно откривена

Вељко Беливук, познатији као Веља Невоља, и његов пријатељ Марко Миљковић, кога препознају по надимцима Звијер и Месар, отете су мучили најсвирепијим методама - пржили су их струјом, одсјецали им дијелове тијела попут прстију и језика, а некима су вадили очи. Према оперативним подацима, мучења су трајала сатима, а некада и по цјели дан.

- Једноставно, докле год би им то било интересантно - каже "Блицов" извор близак истрази.

Брутално иживљавање

Иживљавање до смрти спроводило се у тајној соби специјално направљеној у кући страве у Ритопеку, која је накнадно откривена захваљујући свједоку сараднику, припаднику клана који је пристао да сарађује са полицијом. У њој су нађени трагови крви које припадници Беливукове и Миљковићеве групе нису детаљно опрали.

Највише трагова у тајној соби садржи ДНК Лазара Вукићевића, који је нестао октобра прошле године. Вукићевић је најдуже мучен, а према оперативним подацима разлог је лични сукоб - он је опонирао Вељи Невољи.

Када би жртва умрла од бројних рана насталих мучењем, дијелове тела би убацивали у индустријску машину за мљевење меса која је нађена у тајној соби.

"Блицов" извор наводи да је Беливукова и Миљковићева група самљевене остатке највјероватније бацала у Дунав, који је и најближа “сигурна” дестинација код Ритопека. Како сада ствари стоје, готово да није могуће пронаћи посмртне остатке жртви. Очигледно да су Беливук и Миљковић сматрали да "без тијела нема дјела" и да неће бити могуће да буду повезани са ликвидацијама.

Полиција копа двориште око куће страве

Полиција у посљедњих неколико дана, откад је откривена тајна соба, копа земљу у дворишту куће страве. Према незваничним информацијама, на обраду су однијете и плочице, дијелови зида из тајне собе, а двориште се прекопава у потрази за новим доказима.

Подсјетимо, у кући у Ритопеку, у којој је убијено најмање пет жртава суровог београдског клана, нађени су бројни ДНК трагови, највише њих у тајној соби. У овој просторији нађен је и огроман арсенал оружја који је користила Беливукова "војска". Судећи по врсти наоружања и експлозива који су имали, истражни органи вјерују да је клан планирао и ликвидацију неке особе која има јако обезбјеђење или се вози у блиндираном аутомобилу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 10:41