Мирослав Алексић, Н1 / - Мирослав Алексић, Н1
09/05/2021 u 19:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Алексић: Обрачун са Вучићем 2022. године

Људи више нису спремни да ћуте и желе да се боре за своју Србију. Грађани Србије су прозрели да је Српска напредна странка окупирала државу

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да ће 2022. година бити година "обрачуна са режимом  Александра Вучића", да се грађани Србије "буде" и да схватају "да их власт обмањује готово десет година", јавља Н1.

-Људи више нису спремни да ћуте и желе да се боре за своју Србију. Грађани Србије су прозрели да је Српска напредна странка окупирала државу и да је њима све горе док се власт богати-рекао је Алексић у Бујановцу, гдје је одржана скупштина Општинског одбора Народне странке.

У саопштењу те странке наводи се и да Алексић сматра да у Србији „све може да буде другачије“ и да је први корак да се „држава очисти“.

-То ћемо урадити темељном лустрацијом, заплијеном отетог и враћањем народу и санкционисањем свих одговорних. Одговараће сви који су се огријешили о законе и пљачкали Србију. То ће бити темељ за изградњу нове државе Србије у којој ће сваки грађанин имати једнака права и нико неће бити изнад институција система- рекао је Алексић.

Он је навео да се Народна странка спрема за изборе под претпоставком да ће бити постигнут договор о изборним уловима и да јача организацију у Србији.

-Народна странка има 110 одбора у Србији и из дана у дан нам прилазе нам нови људи. Показаћемо како у Србији може да се управља пољопривредом, здравством образовањем и да се разговара са медјународном заједницом, као и да се подстакне домаћа привреда-рекао је Алексић.

Алексић се у Грделици састао са представницима ромске заједнице, који су му, како је саопштено, казали да су „уцењивани“ да гласају за СНС.

- Они су условљавали да ће добити социјалну помоћ само ако гласају за СНС и добијали су оловке одређене боје за заокруживање кандидата на гласачким листићима. Истакли су да више неће трпети такве уцене. СНС неће више добијати гласове брашном, зејтином и уговорима о привременом раду- рекао је Алексић.

Он је такође најавио да ће Градски одбор Народне странке Лесковац покренути формирање Савјета за националне мањине у том граду, где живи више од 12.000 Рома.

Скупштина Општинског одбора Народне странке Бујановац изабрала је страначки одбор а за предсједника одбора Сашу Арсића, наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:54