Александар Вучић / -РТВ БН
07/05/2021 u 14:46 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Зашто би се Ђукановићеве комите радовали успјеху Србије?

Предсједник Србије дотакао се теме избора у Херцег Новом

Предсједник Србије Александар Вучић казао је да треба да се постави питање зашто би се "црногорске Комите Мила Ђукановића требало да се радују због успеха Србије".

-Зашто би се, они у Хрватској који су се радовали прогону Срба у "Олуји", који су де факто сахранили Србију и рачунали да ће заувијхек бити неуспјешна, радовали нашем успјеху- пита се он.

Како је казао, многи су мислили да је са Србијом завршено, да је заувијек поражена и понижена.

-Сада када је почела да се диже, то им не одговара- додао је он.

Обилазећи пункт за вакцинацију у мјесту Врело код Уба, Вучић је на новинарско питање зашто Србија свима смета пред предстојеће изборе у Херцег Новом, одговорио да је Србија посебно 1999. и 2000. године понижавана и економски уништавана општом пљачком.

- Понашала се попут неке вазалне земље према колонијалним силама, а данас је почела да се диже. Нисмо показивали ни национални понос ни национално достојанство, нисмо ствари називали правим именом. Агресију смо називали интервенцијама, а сада смо почели земљу да дижемо. Први пут после много година српска војска престигла је хрватску. Очекујемо ове године да пређемо 50 милијарди апсолутне вриједности БДП-а. Када сам постао премијер то је било свега 34 до 34,5 милијарди", рекао је Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:46