Ивица Дачић / -(фото:TANJUG/AP)
04/05/2021 u 16:49 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дијалог неће почети прије јуна

Ивица Дачић о разговорима власти и опозиције уз посредство Европског парламента

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић казао је да дијалог о изборним условима између власти и опозиције, уз посредство Европског парламента, неће почети прије јуна. Дачић је оцијенио да је састанак, који је без европских посредника одржан у оквиру међустраначког дијалога, био „веома добар и конструктиван”. Он је рекао да су европски представници започели консултације са странкама у оквиру такозване припремне фазе и досад разговарали са странкама које су у парламенту.

– Сада ће разговарати са странкама које нису у парламенту, а 7. маја разговараће са мном да размијенимо информације и видимо шта ћемо даље. Оно што је реално очекивати је да прије јуна неће ни почети тај дијалог уз присуство Европског парламента – казао је Дачић за ТВ Пинк.

Указао је да постоји један број странака који је релевантан, а који не жели да учествује на састанцима уз присуство странаца.

Истакао је да је обавезан да саслуша и њихове ставове и захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу што је прихватио позив да учествује на састанку, без посредника ЕП.

– Разговор је био веома добар, састанак је био конструктиван, рекао је Дачић, говорећи о састанку одржаном у сриједу, и истакао да није било никаквих сукоба, нити несугласица, „осим што сви имају своје погледе на актуелне теме”.

Додао је да је закључак да ти састанци треба да буду редовнији и да је предложено да се организују на шест мјесеци, да се позову све политичке странке и његује атмосфера дијалога.

На питање како ће се ти сусрети одразити на дијалог у којем ће учествовати представници ЕП, Дачић је рекао да они – У суштини очигледно не поздрављају дијалог у начелу, него мисле да је дијалог само ако се води у њиховом присуству, уз присуство Ђиласа, Јеремића и других”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:32