Вучић у разговору с руским амбасадором / -РТС
04/05/2021 u 16:40 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новчану помоћ добиће и Срби који живе на Космету

Већ 20. маја крећемо са исплатом 100 еура за све грађане српске националности на Косову и Метохији који су се пријавили и 200 еура за незапослене на Косову и Метохији. Одмах потом крећемо с другом траншом од 600 еура за наше ауто-превознике, најавио је Вучић.

Предсједник Србије Александар Вучић објавио је на Инстаграму да ће овог мјесеца почети исплате новчане помоћи грађанима, наводећи да ће први помоћ добити 6. маја пензионери, а касније током мјесеца и остали грађани.

– Мај је мјесец у којем ћете на најбољи могући начин моћи да видите резултате свог рада, али и резултате успјеха српске државе – kaзао је Вучић у видео-снимку.

Како је прецизирао, 6. маја биће исплаћено 30 еура помоћи и подршке свим пензионерима, а дан касније корисницима социјалне помоћи и запосленима у заводима за извршење кривичних санкција.

Предсједник Србије је додао да ће 10. маја бити исплаћено 50 одсто мининалца предузетницима – малим, средњим и великим предузећима.

Вучић је истакао да ће 12. маја почети исплата по 30 еура свим осталим грађанима који су се пријавили.

– Већ 20. маја крећемо са исплатом 100 еура за све грађане српске националности на Косову и Метохији који су се пријавили и 200 еура за незапослене на Косову и Метохији. Одмах потом крећемо с другом траншом од 600 еура за наше ауто-превознике – најавио је Вучић.

Он је рекао да је све то могуће захваљујући стрпљењу, раду и труду грађана.

Политика мира најважнија за развој Западног Балкана

Једна од тема разговора било је и обиљежавање Дана побједе над фашизмом у Другом свјетском рату. Саговорници су се сагласили да један од најважнијих датума у модерној историји треба обиљежити у складу са околностима узрокованим пандемијом, али да борба за истину наставља да траје упркос покушајима ревизије историје, која је у потпуности неприхватљива за све народе који, попут српског и руског, баштине слободарску традицију и који су поднијели огромне жртве у борби против фашизма.

Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су и о ситуацији на Косову и Метохији, као и о регионалним питањима, при чему су се сагласили да су политика мира, сарадње и очувања стабилности од највећег значаја за даљи развој Западног Балкана.

Вучић је поново позвао грађане да се вакцинишу.

– Истовремено, хоћу да вас позовем још једном да се вакцинишете и да покушамо да завршимо са пандемијом, да је побиједимо, и онда ћемо имати још више успјеха и још боље резултате – рекао је Вучић.

Вучић се јуче састао и са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком, којем је уручио ускршње честитке за предсједника Владимира Владимировича Путина и патријарха московског и све Русије Кирила.

Честитајући Ускрс, Вучић је замолио амбасадора Боцан-Харченка да предсједнику Путину, патријарху Кирилу и свим православним вјерницима у Руској Федерацији пренесе искрене жеље за мир, добро здравље и сваки напредак.

Вучић је захвалио на подршци коју Русија пружа Србији током пандемије, констатујући да ће производња руске вакцине „спутњик В” допринијети да се обезбиједи наставак имунизације становништва и у наредном периоду, саопштила је Служба за сарадњу с медијима предсједника Србије.

Саговорници су изразили задовољство напретком економске сарадње између Србије и Русије и истакли да заједнички инфраструктурни пројекти, као и пројекти у области енергетике, прате планирану динамику и да ће по завршетку умногоме допринијети економском напретку државе, као и квалитету живота грађана.

Предсједник Србије састао се и са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо, са којом је разговарао о стратешкој сарадњи између двију земаља, као и о постојећим и новим инфраструктурним пројектима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 12:12