ФОТО: МУП СРБИЈЕ / - ФОТО: МУП СРБИЈЕ
10/05/2021 u 10:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(Фото) Погледајте "кућу страве" и машину за мљевење Веље Невоље

Припадници Министарства унутрашњих послова Србије и Тужилаштва за организовани криминал дефинитивно су потврдили да се у тој машини налазило више ДНК различитих жртава овог клана, навео је Вулин

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин саопштио је да су након обављених вјештачења припадници Министарства унутрашњих послова Србије и Тужилаштва Србије за организовани криминал дефинитивно потврдили да се у машини за мљевење меса, која је пронађена у кући која је припадала клану Вељка Беливука и Марка Миљковића ,у београдском насељу Ритопек налази више ДНК узорака различитих жртава, пише "Курир".

image

МУП Србије

- МУП Србије

- Након што смо у кући страве у Ритопеку пронашли тајну просторију у којој се осим оружја и експлозива налазила индустријска машина за мљевење меса, припадници Министарства унутрашњих послова Србије и Тужилаштва за организовани криминал дефинитивно су потврдили да се у тој машини налазило више ДНК различитих жртава овог клана - навео је Вулин.

image

МУП Србије

- МУП Србије

Тврди да „убилачка група“ људе је мучила, убијала и на крају мљела њихове остатке да би их даље уништила и разбацала.

image

МУП Србије

- МУП Србије

Иначе, црногорска полиција и Специјално државно тужилаштво спријечили су ликвидацију Београђанина Вељка Беливука, званог Веља Невоља, почетком године, која је, према незваничним информацијама, била планирана у Тивту. То кривично дјело, како се сумња, требало је да буде извршено у наставку рата криминалих кланова. Из врха црногорске полиције потврђено је "Дану" раније да је спријечен покушај убиства и да су ухапшени осумњичени за тешко убиство у покушају. Слободе су тада лишени Радован Станишић, Миле Јовановић. Није званично познато који криминални клан стоји иза покушаја убиства Беливука. У овој акцији учествовала је и херцегновска полиција.

Први човјек „кавачког клана“ Радоје Звицер и Беливук приведени су такође почетком године на информативни разговор у станицу которске полиције, а након саслушања су пуштени. Са њима је тада приведено више безбједносно интересантних особа које слове за особе блиске „кавчанима“.

Беливук је одраније познат полицији по насилничком понашању. Био је врло близак са Александром Станковићем, познатијим као Сале Мутави, који је убијен 2016. године. Беливуку је суђено због помагања у убиству Властимира Милошевића, али је ослобођен те оптужбе. Он је 2016. године са Дарком Ристићем напао директора ФК „Партизан“ Милоша Вазуру и његово обезбјеђење.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:16