Радови у Бару / - Радови у Бару
05/05/2021 u 09:59 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Комунално" припрема Бар за туристичку сезону

Радници сектора Градско зеленило започели су дрворедну садњу ниских стаблашица горке поморанџе на Булевару певолуције, које су донација Фитосанитарне управе Црне Горе

Прољеће је вријеме санационих радова, како би град под Румијом што уређенији дочекао предстојећу туристичку сезону.

Према ријечима извршног директора "Комуналног предузећа" Стева Пејовића, већ су започети планирани радови.

– Завршили смо садњу садница маслина са представницима - студентима Економског факултета из Бара, и то на локацијама поред зграде "Просвете" и бочно од зграде Суда. Маслине је, иначе, обезбједила установа Економског факултета, а све у циљу већ традиционалног обиљежавања "Дана студената". Такође су поводом обиљежавања Међународног дана планете Земље радници сектора "Градско зеленило" у улици "Јована Томашевића" на двије јавне неуређене зелене траке поред саобраћајнице вршили садњу девет рогача (Ceratonia siliqua) које је донирала Фитосанитарна управа Црне Горе нашој општини, као и садњу осам ниских лепазастих палми и четрдесет комада лаванди из расадника ДОО "Комуналне дјелатности" Бар – каже Пејовић додајући:

– Радници сектора Градско зеленило започели су дрворедну садњу ниских стаблашица горке поморанџе (Citrus aurantium) на Булевару револуције. Стаблашице су донација Фитосанитарне управе Црне Горе Општини Бар, као једна од мјера из Акционог плана за сузбијање црвеног палминог сурлаша. У дворишту основних школа извршена је садња стабала маслина и око бившег ауто кампа такође је очишћена парцела и простор засађен маслинама. Намјера нам је да се у циљу припреме туристичке сезоне на простору овог бившег кампа обезбједе додатна паркинг мјеста за госте на шушањској плажи.

image

Радови у Бару

- Радови у Бару
 
image

Радови у Бару

- Радови у Бару
 
image

Радови у Бару

- Радови у Бару

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:52