/ Вожња Скадарским језером
08/05/2021 u 12:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Откривање љепота Скадарског језера у дрвеним чамцима и кајацима

Туристичка сезона у Националном парку Скадарско језеро почиње с прољећа и траје до касне јесени. Неисцрпно је богатство љепоте и различитости

У породичном предузећу „Голден Фрог Боат” ДОО излетничке понуде крстарења Скадарским језером употпунили су кајакарењем.  Кроз програм подстицаја развоја предузетништва, Општина Бар финансијски је подржала ову фирму за реализацију пројекта „Развој спортско- рекреативног туризма на Скадарском језеру”, саопштено је из Општине Бар у склопу кампање промоције подржаних бизнис идеја барских предузетника.

-Покушавамо да на традиционалан начин дочарамо Скадарско језеро туристима. За крстарења користимо само дрвене чамце. Од ове године уводимо новину- дрвени рибарски чамац који ће бити на електро погон. Такође, уз финансијску подршку Општине Бар понуду смо употпунили куповином четри кајака. Кајаци су двосједи-каже Жељко Марковић.

image
Породични бизнис

Он развија породични бизнис са кћеркама, а током љета када се повећа посао запошљавају и сезонске раднике.

-Вожња кајаком је опуштајућа и корисна активност. Веслајући могу се  истраживати уски канали на језеру, најтајанственија острва - горице,   необична рибарска села дуж обале. Многи се опредјељују за ову активност јер ослобађа стреса-наводи Ивана Марковић, туристички водич, наводећи да је радећи у породичној фирми спојила лијепо и корисно.

image
Ивана Марковић

Развој спортско- рекреативног туризма на Скадарском језеру је активност која има вишестуки значај од садржајности понуде, бенефита за предузетнике, до форсирања здравих стилова живота.

Туристичка сезона у Националном парку Скадарско језеро почиње с прољећа и траје до касне јесени. Неисцрпно је богатство љепоте и различитости Скадарског језера у мочварном и острвском дијелу овог Националног парка са великим туристичким потенцијалом , који је уједно и шанса за развој предузетништва.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:53