/ Јама Петњик гподину ван функције
08/05/2021 u 06:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Петњик годину ван функције

Од покретања производње у Руднику мрког угља још увијек нема ништа, пише лист "Дан"

И поред бројних најава од поновног активирања Рудника мрког угља у Беранама још увијек нема ништа. То се није десило иако су представници рудника задњих мјесеци водили конструктивне разговоре са представницима Владе о стављању у функцију јаме "Петњик".

- У минулом периоду имали смо два врло важна и корисна састанка са представницима Владе, односно Министарсва за капиталне инвестиције. На тим састанцима смо презентовали шта би то требало да се уради како би се рудник у Беранама ставио у поновну функцију. Наши предлози су наишли на разумијевање представника Владе и њених иституција што улијева наду да ће се за покретање производње у руднику, уз одређене државне олакшице, изнаћи неко одговарајуће рјешење. Сигуран сам да код Владе постоји добра намјера, али још увијек се није дошло до конкеретних рјешења за покретање производње – навели су из Рудника мрког угља.

Из локалне управе су истакли да су разговарали са представницима Рудника и да ће урадити све што је у њиховој могућности да ово предузеће почне поново да ради.

-Рудник се суочио са озбиљним проблемима, али постоји могућност да се они превазиђеу на начин што би се руда из Берана транспортовала за Пљевља. У томе Рудник очекује Владину помоћ,а прије свега, у дијелу давања субвенција за одвоз сировине – навели су из локалне управе.

Производња у Руднику мрког угља прекинута је прије годину дана, када је око сто радника упућено на биро рада. Након тога у Руднику је остало петнаестак радника који раде на одржавању постројења. Као главни разлог за обуставу производње наведено је то што већ двије године губитке рудника у Беранама покрива власник из Србије.

Д.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:54