05/05/2021 u 12:43 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пљевљаци највише дана удисали загађен ваздух

Озон је вршио грађански мониторинг квалитета ваздуха током сезоне гријања, од 1. октобра прошле до 1. априла ове године, сходно методологији коју су развили кроз вишегодишњи сервис "Екоскоп

У Црној Гори је, током овогодишње сезоне гријања, највише дана са прекорачењима средњих дневних вриједности суспендованих ПМ10 честица у ваздуху забиљежено у Пљевљима, Бијелом Пољу и Подгорици, показао је мониторниг Еколошког покрета Озон.

Озон је вршио грађански мониторинг квалитета ваздуха током сезоне гријања, од 1. октобра прошле до 1. априла ове године, сходно методологији коју су развили кроз вишегодишњи сервис "Екоскоп".

„Када су у питању честице ПМ10, током сезоне гријања 2020/2021. године, највише, 106 дана, са прекорачењима средњих дневних вриједности забиљежено је Пљевљима, што је идентичан број дана као и претходне“, рекли су из Озона.

Како су навели, слиједи Бијело Поље са 98 дана, затим Подгорица (у Блоку В 64, на Забјелу 73), док је у Никшићу 59 дана прекорачена средња дневна вриједност ПМ10.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 20:14