Шеталиште у завршној фази / - Дан
06/05/2021 u 10:12 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суторморчани очекују да шеталиште буде готово до 20. маја

Што се тиче локала, којих је око 20 на шеталишту, сви ће бити исто уницифирани у медитеранском стилу, са смањеним капацитетима, и сви ће имати мале терасе, покретне алуминијске тенде са расвјетом у себи, заиста лијепо урађено, казао је предсједник МЗ Спич, Франо Вуксановић
image

Шеталиште у завршној фази

- Дан

Обално шеталиште у Сутомору мјесецима је било велико градилиште. Последњих дана улица уз море добија обрисе истинске медитеранске слике. Ријеч је о реализацији уговора потписаног између Општине Бар, ЈП Морско добро и Управе за јавне радове од августа прошле године. Вриједност инвестиције је 970.000 еура.

Било је најављено да ће потпуна реконструкција шеталишта, са угоститељским терасама, бити завршена 1. маја.

Према ријечима предсједника Мјесне заједнице, Франа Вуксановића, завршено је поплочавање популарне риве и модерног тротоара.

- Како сада ствари стоје, радови ће бити завршени око 20. маја, али и прије него је то уговором било планирано. Било је и неколико кишних дана, па празници, али све је збиља близу завршетка. Поплочавање је завршено у дијелу од споменика Ива Новаковића до пицерије "Монтенегро 8". Остало је још уљепшавање тог дијела и зелених површина. Што се тиче локала, којих је око 20 на шеталишту, сви ће бити исто уницифирани у медитеранском стилу, са смањеним капацитетима, и сви ће имати мале терасе, покретне алуминијске тенде са расвјетом у себи, заиста лијепо урађено. Тенде стижу готове, само да се намонтирају, као и стубови за расвјету и готове клупе - каже Вуксановић.

Из Општине Бар су истакли да jе у августу 2019. године са Морским добром и Управом jавних радова Црне Горе потписала Уговор о реализациjи проjекта „Изградња трга и шеталишта у Сутомору” – II фаза радова по принципу суфинансирања.

– На основу формализоване сарадње и спроведеног тендерског поступка, Управа jавних радова jе са ИГП „Фидиjа” из Подгорице 8. јуна 2020. године потписала Уговор о реконструкциjи обалне зоне, тргова, саобраћаjница и шеталишта у Сутомору. Имаjући у виду да Општина Бар ниjе Наручилац посла у овом поступку, већ само учествуjе у реализациjи проjекта по принципу суфинансирања, то у коначном значи да на предметна питања нисмо у могућности дати адекватан одговор – истакли су из Општине Бар.

Д. С. - М.Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:10