/ Рушешње "Румијетранса"
07/05/2021 u 20:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Румијатранс” примјер како је свјесно уништавана привреда Бара

У току је рушење некадашњег барског гиганта

У току је рушење управне зграде некадашњег чувеног аутопревозника „Румијатранса”, која се поносила „добрим временом превоза” и квалитетом услуга широм старе Југославије, па чак и путевима Европе.

Приватизацијом је комплетан возни парк и врло вриједан земљишни комплекс са радионицама прешао у власништво „Вектре”, власника бизнисмена Драгана Брковића. Неколико година од приватизације фирма је дотакла дно и на крају остала само врло вриједна некретнина.

Аутопревознички гигант из времена Југославије, „Румијатранс” је некада запошљавала око 500 радника (прије приватизације), а имала је најсавременију аутобазу на простору од 40 хиљада квадрата и пословни простор на тој аутобази око осам хиљада квадрата, своју бензинску пумпу и преко 140 тешких теретних камиона и око 15 аутобуса.

Мањински акционари тврде да је „Вектра” свјесно програмирала ликвидацију предузећа кроз гашење основне дјелатности, а задржала некретнине које имају велику тржишну вриједност.

– Одлука о добровољној ликвидацији предузећа „Хоризон логистик - Румијатранс” донијета је 2006. године, али је занимљиво да је након три године и брисања из регистра, и поред тога што је ликвидација спроведена, након три године мимо закона донијета одлука да се настави са радом. Ми не знамо како је то неко урадио да фирма која је ливидирана и која је избрисана из регистра може да настави са радом. Много смо потресени гледајући ових дана како багери руше имовину овог некад успјешног предузећа – кажу мањински акционари.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:03