Радуловић и Вуковић - потписивање споразума / -ПРИВАТНА АРХИВА
30/04/2024 u 08:44 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Potpisan protokol o saradnji

Čelnici Umјetničke koloniјe Danilovgrad i Centra za kulturu Trebinje, Andriјa Radulović, v.d. poslovnog direktora, i Miljan Vuković, direktor KC, potpisali su u Trebinju 26. aprila protokol o saradnji

Potpisivanjem ovog protokola između danilovgradske Umjetničke kolonije i trebinjskog Kulturnog centra biće intenzivirana saradnja na polju kulture i umjetnosti, između ove dvije ugledne ustanove.

Do potpisivanja protokola došlo јe tokom završnog sastanka partnera projekta "ReCulture", koji se finansira kroz program Kreativna Evropa. Pored sastanka, na kom su prisustvovali predstavnici svih partnera i sve četiri institucije koje su kroz projekat izvršile rebrending i dobile novi vizuelni identitet kao i svi dizajneri i mentori koji su radili na procesu kreiranja novih identiteta, svečano je otvorena i završna izložba "Proces" u Trebinju. Na izložbi su predstavljeni rezultati trogodišnjeg rada na projektu. Ispred Umjetničke kolonije Danilovgrad izložbi su prisustvovali Andrija Radulović, mentorka Adela Zejnilović i članovi projektnog tima. Na sastanku se ujedno razgovaralo i o mogućnostima za buduću saradnju i učešće u novim zajedničkim projektima u narednom periodu.

image

Детаљ са састанка свих учесника пројекта "ReCulture"

-PRIVATNA ARHIVA

Dodaјmo, pored danilovgradske Umјetničke koloniјe i trebinjskog Kulturnog centra kao nosioca proјekta, učestvovali su i predstavnici Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

Izložba grafičkog dizajna "Proces", koјa јe izlagana i u Danilovgradu, predstavlja rezultate projekta "ReCulture: Rebrendiranje ustanova kulture Zapadnog Balkana" u okviru programa Kreativne Evrope. Postavku čine rјešenja novih vizuelnih identiteta ovih ustanova kulture.

– Mijenjanjem svojih vizuelnih identiteta kroz ovaj projekat institucije su pokazale kako osavremeniti i poboljšati svoju transparentnost i učvrstiti svoje pozicije vodećih institucija kulture u sredinama u kojima djeluju - navodi se uz izložbu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 14:06