Mjesečni horoskop za maj / - SHUTTERSTOCK
03/05/2024 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mjesečni horoskop za maj: Vagama opuštenost, Škorpijama ljubav, Strijelcima više vremena za zabavu

Kako su zvijezde naklonjene Vagama, Škorpijama i Strijelcima otkriva astrolog Olga Savić

Posle turbulentne energije koja je bila prisutna tokom aprila i koja nam je u jednom trenutku donosila stagnaciju i blokiranost, a u drugom talase nervoze – ulazimo u mjesec maj koji djeluje prilično obećavajuće. U znaku Bika nalaze se Venera, Sunce, Uran i Jupiter, u znaku Vodolije su Pluton i Mjesec, a u znaku Riba Saturn i Neptun. Mars i Merkur se nalaze u znaku Ovna.

Svim planetama (sem Marsa i Merkura) krajnji je vladar miroljubiva, uživanjima i hedonizmu sklona Venera u Biku – koja tako lijepo umije da potroši, ali još ljepše da zaradi – pa obećava i popravljanje finansijskog sektora ili makar ulazak u stabilnije vode.

Mars koji tranzitira kroz svoje sjedište i znak Ovna će sa pozitivne strane tokom maja donijeti jaku energiju, sposobnost da se usmjerimo na svoje ciljeve, neodustajanje, samouvjerenost i pojačane aktivnosti. Sa negativne – aroganciju, nestrpljivost, impulsivnost i na žalost – ratobornost.

Prva planeta koja se aktivira tokom maja je Pluton, koji 2. kreće retrogradnim hodom u znaku Vodolije, ukazujući da će se u nama probuditi snaga za koju nismo ni bili svjesni da je imamo – i krenućemo u veliko čišćenje onog sektora koji Pluton aktivira. Ovo može biti naporan put za one osobe koje na prvim stepenima Vodolije, Bika, Lava ili Škorpije imaju lične planete ili bitne natalne tačke.

U noći između 7. i 8. maja imamo mlad Mjesec u znaku Bika – vrlo povoljan period i za ljubavne, ali i za poslovno finansijske teme se otvara pred nama. Nov početak koji će i te kako vrijediti, biti trajnog karaktera i jako plodan. Od 15. maja i Merkur prelazi u znak Bika – vrijeme je da se dogovara i pregovara – naravno, po pitanjima posla, novca, uživanja, ljubavi. Priča ide natenane, bez žurbe i stresa – ali se stiže do cilja.

Sunce 20. maja prelazi u znak Blizanaca, a mi ostali u period koji donosi više razigranosti, aktivnosti, komunikativnosti, u period u kojem ćemo živnuti, želeti više da se krećemo i više da budemo društveno aktivni.

Već 24. maja i Venera ulazi u znak Blizanaca – pa u ljubavnom smislu dobijamo više koketiranja, flertovanja, dopisivanja – privući će nas osobe sa kojima se razumijemo, sa kojima se „kopčamo“ u trenutku, sa kojima razgovori dugo traju, skače se sa teme na temu – a sve uz ogromnu količinu smjeha, opuštenosti, šarmantnosti. Ukoliko baš i niste zadovoljni postojećim poslovno finansijskim stanjem – razmislite o dodatnom izvoru prihoda ili o dopunskom poslu – jer, i to je sada moguće.

Tog istog dana imamo i pun Mjesec u znaku Strijelca – pošto pun Mjesec predstavlja kulminaciju i završetak ciklusa – pravo je vrijeme da privodimo kraju sve ono što smo započeli u prethodnom periodu. Ovo su dani kada možemo biti nervozni, razdražljivi, nemirni i preosjetljivi.

I 26. maja Jupiter iz znaka Bika gdje je boravio godinu dana – prelazi u znak Blizanaca, gdje će boraviti do 9. juna 2025. godine. Ovo će naročito pogodovati Blizancima, ali i Vodolijama i Vagama, kao i Lavovima i Ovnovima – vi dobijate jednu moćnu podršku za svoje ciljeve. Manje naklonosti slijedi Djevicama, Strijelcima i Ribama – jer ovaj tranzit može donijeti preopterećenost i rasplinjavanje na više strana.

Sudeći po svemu – pred nama je jedan dosta solidan mjesec. Uživajmo u njemu, srećno!!!

 

image

Ilustracija

- SHUTTERSTOCK

 

VAGA

Ljubav

Iako će slobodne Vage imati više nego dovoljno „udvarača“ (prilično upornih, možda čak i nasrtljivih) – možda bi bilo dobro ne zalijetati se, već razmisliti o tome šta je ono što vi zaista hoćete. Prva polovina maja je vrijeme da se više posvetite sebi, da ne žurite već da idete laganim tempom i da pustite da se istim takvim tempom razvijaju potencijalni emotivni kontakti. Drugi dio mjeseca, posebno poslednjih desetak dana maja donosi vama lično mnogo bolju energiju, opuštenost i lepršavost – pa i mnogo bolje ljubavne prilike. Što se tiče zauzetih – oni odnosi koji su suštinski dobri mogu samo napredovati, jer ćete se partner i vi uklapati i truditi se jedno oko drugog. Kod nestabilnih odnosa, problem može biti u tome što nećete imati dovoljno vremena jedno za drugo, što će dinamika odnosa biti promjenljiva i nestabilna.

Posao

Ulazak Jupitera u znak Blizanaca krajem mjeseca će vas definitivno pokrenuti u pozitivnom pravcu kada je poslovni sektor u pitanju. Vaši planovi će od tog perioda krenuti ka ostvarenju. No, do tada – računajte da je pred vama naporan i izazovan mjesec sa dosta tenzičnih momenata koji neće dolaziti sa vaše strane, već od strane onih sa kojima radite i sarađujete. Obaveze vam neće predstavljati problem, njih ćete završavati bez teškoća i u dogovorenim rokovima. Što se finansija tiče – promjenljivo stanje.

Zdravlje

Ne budite statični – potreban vam je neki vid rekreacije, fizičke aktivnosti. Osjetljivi su vam disajni organi, posebno tokom druge dekade maja.

 

 

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Ukoliko uspiju da povremeno pobjegnu od obaveza (bilo poslovnih, bilo porodičnih), slobodne Škorpije bi mogle pronaći u maju dosta razloga za zadovoljstvo po pitanjima ljubavi. Jer, ovo je period kada možete oformiti ozbiljnije ljubavne priče, pronaći osobu koja će biti baš po vašoj mjeri. Najbolji i najstabilniji period za emotivna dešavanja je tokom druge dekade maja. To ne znači da i nakon toga ne biste mogli imati šanse za ljubav – ali tada se već otvara prostor za nešto komplikovanije ljubavi – one sa puno strasti, ali isto toliko i turbulencija. Zauzete Škorpije će imati pomalo zahtjevan zadatak kada su njihova partnerstva u pitanju – moraćete ishendlovati i neke porodične teme i dileme, a odnos sa voljenom osobom će povremeno testirati obostrano strpljenje i toleranciju. Ne budite tvrdoglavi.

Posao

Poslovni sektor je zagrijan do maksimuma tokom maja. Biće vam potrebna sva vaša strpljivost i tolerantnost jer ćete često biti dovođeni do granica... pa i preko toga. Ne slušajte samo sebe – povremeno saslušajte i druge, možda imaju šta pametno da vam kažu. Od vas će se zahtijevati brzina i preciznost, a to će vas mentalno iscrpljivati. Koliko je ovo zahtjevan, isto toliko je i plodan poslovni period – pa nemojte da vaši dobri rezultati budu „pokvareni“ atmosferom i dešavanjima na dnevnoj bazi.

Zdravlje

Vodite računa o sebi – niste toliko jaki kao što mislite, niti je vaša energija neiscrpna. Bićete skloni povredama, glavoboljama i problemima sa sinusima.

 

 

 

STRIJELAC

Ljubav

Ukoliko ste slobodni – bićete vrlo zainteresovani za ljubav tokom maja... a i ona će biti zainteresovana za vas. U svim oblicima, nijansama i bojama. Pa će tako neki od vas uživati u opuštenim, pomalo neobaveznim kontaktima, neki će lako i lijepo flertovati, a neki će pažljivo birati – lagano voditi komunikaciju sa osobom koja im se dopada – da bi tek pred kraj mjeseca započeli nešto što bismo mogli nazvati jako lijepom i lepršavom ljubavnom pričom. Jedno je sigurno – ovaj mjesec će proteći u dobroj energiji i neće vam biti dosadno, ni malo. Zauzeti imaju pred sobom nešto teži zadatak – da bolje komuniciraju, da se više uklapaju jedno s drugim. Da više vremena provode u zabavi, manje u tvrdoglavosti. U dužim i ozbiljnijim vezama može doći do velikih pomaka i najave nekih lijepih dešavanja.

Posao

Obaveze će se samo nadovezivati jedna na drugu. A sve će biti ozbiljne i važne i ništa neće moći da čeka. Povremeno vam sve ovo može donositi nervozu, kao i nešto lošiju organizaciju i napet odnos sa kolegama (posebno tokom druge dekade maja). No, vaša je energija sada više nego dobra, pa je sigurno da ćete se izboriti sa svim izazovima. Ovaj vam mjesec donosi i proširenje postojećih poslovnih saradnji, ali i veliku mogućnost da otpočnete nešto potpuno novo – što je više nego povoljno po vas.

Zdravlje

Pošto je stres pojačan, vaš organizam može odreagovati – posebno polovinom mjeseca. Moguće su prehlade, respiratorne tegobe, ali su moguće i povrede.

 

 

Horoskop priredila astrolog Olga Savić.

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 11:24