/ -SHUTTERSTOCK
16/05/2024 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šminka iz 80-ih ponovo je u modi

Osamdesete su bile doba visoke ekstravagancije. Od smjelog i punkerskog izgleda (grafička linija i živopisne senke) do mekih detalja (četkane obrve i toplo rumenilo), decenijske uravnotežene note koje nastavljaju da definišu naš estetski pejzaž — posebno poslednjih godina.

"80-te su bile definisane smjelošću, kreativnošću i maksimalizmom", kaže šminker Benjamin Puckey. Velikodušno nanošenje rumenila, ajlajneri u boji i mat usane samo su neki od trendova koji su dominirali 80-ih.

Efektna šminka iz 80-ih: Šta je karakteriše

1. Rosy Noir

Iako Zendajin makeup mnogo duguje 1930-im (i modernoj Margieli), primjena sjenke fuksije koja zaokuplja pogled je nesumnjivo iz 80-ih. "Upadljiva šminka za oči se vratila, sa živopisnim plavim, ružičastim i ljubičastim senkama koje prednjače", kaže Puckey.

2. Spušteni ajlajner

"Tečne olovke za oči, u crnoj ili raznim bojama, bile su u velikoj mjeri korišćene i na gornjim i na donjim linijama trepavica kako bi se stvorili smjeli oblici poput krila i grafičkih šara", kaže Puckey. Lusi Bojnton vješto demonstrira moć gotove obloge sa ovim krilom okrenutim nadolje.

Pozlaćeno krilo

Dodiri zlata na unutrašnjim i spoljašnjim uglovima daju raskoš zamrljanom crnom krilu Eme Votson. Imitirajte efekat dragim kamenjem i šljokicama.

Tirkizni ajlajner

Tirkizna je bila glavni oslonac 1980-ih, a metalna iteracija nijanse Lupita Niong‘o se modernizuje kada se povuče preko kapka i pretvori u skromno krilo.

Pank rok pink

Pank duh 80-ih pokazuje Selena Gomez kroz sočivo žvakaće gume, svjetlucajuću vruću ružičastu sjenku nanijetu preko kapaka i na unutrašnjim uglovima. Iako je nijansa potpuni povratak, u kombinaciji sa čistom kožom i ružičastim nude usnama biće hit u narednom periodu.

6. Mob Wife

Raskošnost 80-ih može se kanalisati i kroz mekše note, kao što pokazuje šmi ka Sindi Svini u stilu mafijaške žene. Svetlucava neutralna sjenka, uokvirene usne i kovitlac rumenila kombinuju se u ono što brzo postaje bezvremenski makeup.

7. Koralne usne

"Jarke boje za usne kao što su fuksija, svijetlo roze i crvena bile su uobičajene, često u mat završnim slojevima", kaže Puckey o izgledu usana iz 80-ih. Koral Điđi Hadid je savršena adaptacija ovog živopisnog trenda iz 80-ih koji će biti u modi 2024.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. maj 2024 06:21