/ -SKUPšTINA GLAVNOG GRADA
13/05/2024 u 15:55 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović: Pomoći ćemo humanu misiju Crvenog krsta

Predsjednica Skupštine Glavnog grada posjetila Crveni krst Podgorice i sa rukovodiocima razgovarala o modalitetima saradnje

Povodom Nedjelje Crvenog krsta, koja se svake godine obilježava od 8. do 15. maja, predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović posjetila je Crveni krst Podgorice gdje je sa rukovodiocima organizacije razgovarala o modalitetima saradnja i načinima na koje Glavnog grad može da doprinese njihovom humanitarnom radu.

– Aktivnost Crvenog krsta treba da se maksimalno afirmiše, osnaži i pomogne u narednom periodu, naravno, u mjeri mogućeg. Skupština Glavnog grada sa svojom odbornicima i odbornicama čini suštinski važno tijelo bez kojeg nijedna odluka ne može da se realizuje, i kao takva vjerujem da može značajno da pomogne vašoj humanoj misiji, a na taj način i svim našim sugrađanima i sugrađankama kojima je ova vrsta pomoći potrebna – rekla je Borovinić Bojović.

Sekretar Crvenog krsta Podgorice Dragan Božović, ističući da je ovo prva posjeti zvaničnika Glavnog grada ovoj organizacijiu u dužem vremenskom periodu, govorio je o brojnim problemima ove organizacije, kako finansijskim, tako i logističkim.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Crvenog krsta Crne Gore Mitar Vučković i generalna sekretarka Jelena Dubak, koji su Borovinić Bojović predstavili izazove sa kojima se susrijeću u drugim lokalnim samoupravama, s obzirom na njenu funkciju predsjednice Skupštine Zajednice opština Core Gore.

Crveni krst Podgorice posjetili su i odbornici Nađa Ljiljanić i Dragutin Vučinić, koji su se odazvali pozivu predsjednice upućenom svim odborničkim klubovima. Na sastanku je bila je predstavnica Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Milena Dujović Đogo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. maj 2024 00:39