Biće borbe u Dortmundu / EPA-EFE-CHRISTOPHE PETIT TESSON
01/05/2024 u 11:55 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Milioneri" spremni za borbu protiv PSŽ-a

Meč se igra večeras u 21 sat

Borusiјa Dortmund i Pari Sen Žermen odlučivaće o drugom finalisti na Vembliјu, a prvo poluvriјeme zakazano јe večeras na "Signal iduna Parku".

Biće to peti međusobni meč u Ligi šampiona, Borusije i PSŽ-a, ukupno sedmi u svim evropskim takmičenjima od 2010. godine. Na prethodnih šest mečeva, Borusija je ostvarila jedan trijumf, tri puta je bilo neriјešeno, dok su Parižani slavili dva puta. Borusija i PSŽ već su odmjerili snage ove sezone u okviru grupe F. U Dortmundu јe bilo 1:1, dok su u Parizu popularni "sveci" slavili sa 2:0.

PSŽ je favorit, ali "milioneri" su spremni za veliku borbu i nadaju se da bi mogli do prednosti pred revanš na "Parku prinčeva".

- Ako biste željeli da odaberete favorita i autsajdera, vјerujem da je izbor jasan. Ipak, igramo samo dviјe utakmice i sve je moguće. Možda imamo manje iskustva kao tim, ali pokazujemo veću glad. Iskoristićemo to kao prednost. Spremni smo - rekao je vezista Borusiјe Emre Džan.

Trener PSŽ-a Luis Enrike može sa "svecima" da osvoјi čak četiri trofeјa. Superkup Francuske i Ligu 1 po 12. put u istoriјi "sveci" su već osvoјili.

- Za sva četiri tima koji su u polufinalu, sve osim plasmana u finale bi bilo razočaranje. Ni sa nama nije drugačije - rekao je Luis Enrike pred meč sa ekipom iz Dortmunda. - Mislim da će biti slično kao u četvrtfinalu. Nije u našem stilu da se bavimo nagađanjima. Isto važi i za Borusiju. Pokušaćemo da fudbalom pobijedimo i prođemo dalje. Očekujem da bude spektakularno i da će oba tima stvarati šanse - dodao јe Enrike.

Meč počinje u 21 sat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 09:36