Tajriz Maksi obilježio meč u Njujorku / -FOTO: PHILADELPHIA 76ERS
01/05/2024 u 08:01 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Klivlend bolji od Orlanda, Maksi srušio Njujork

Košarkaši Klivlenda pobijedili su kao domaćini Orlando sa 104:103 i poveli u četvrtfinalnoj seriji istočne konferencije sa 3:2

Kavalirsi su tako još jednom iskoristili prednost domaćeg terena, pa će u narednom meču imati priliku da eventualnim brejkom odu u polufinale. Inače, meč  u „Roket Morgejdž Filhausu“ bio je jako neizvjestan i zanimljiv. Imalo je Klivlend u dva navrata po deset poena prednosti, ali su gosti stizali i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Kavalirsi u poslednjih par minuta meča napravili seriju od 7:2 i došli do presudne prednosti, koju je trojkom u poslednjoj sekundi smanjio Bankero, koji je sa 39 poena bio najefikasniji igrač meča. Kod domaćina najbolji bili Donovan Mičel sa 28 i Darijus Garland sa 23 poena.

Tokom prošle noći odigrana su još dva meča. Filadelfija je u „Medison Skver Gardenu“ nakon produžetka pobijedila Njujork sa 112:106 i smanjila rezultat u seriji na 2:3. Međutim, nevjerovatno je kako je Njujork izgubio dobijen meč. Vodili su Niksi 96:90, a na semaforu je stajalo još samo 28 sekundi do kraja utakmice. I onda je usledilo totalno posrnuće. Tajriz Maksi je pogodio za tri poena uz faul, potom e pogodio i dodatno bacanje. Nakon toga, Džoš Hart je pogodio jedno od dva bacanja, da bi u novom napadu Siksera Maksi ponovo ubacio trojku, a Njujork nije uspio za poslednjih osam sekundi da poentira. Uslijedili su produžeci, koji su pripali gostima za ostanak u seriji. Sa 46 poena meč je obilježio Maksi, koji je u svojoj statistici dodao još pet skokova i devet asistencija. Odličan je u pobjedničkoj ekipi bio i Embid, koji je upisao tripl-dabl. Postigao je 19 poena, imao je 16 skokova i deset asistencija. U ekipi Njujorka najbolji je bio Branson sa 4:0 poena.

Na kraju, i Milvoki je poveo u seriji sa 3:2. Baksi su kao domaćini sa 115:92 savladali Indijanu, a domaćina su do trijumfa vodili Portis i Midlton sa po 29 poena. S druge strane, Pejsersi su potpuno podbacili, a najefikasniji u njihovim redovima bio je Halibarton sa 16 poena.

Rezultati

Njujork - Filadelfija 106:112 (nakon produžetka) - u pobjedama 3:2

Klivlend - Orlando 104:103 – u pobjedama 3:2

Milvoki - Indijana 115:92 – u pobjedama 3:2

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 20:12