Petar Popović / -FOTO: ABA
30/04/2024 u 10:38 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Plavi" spremni za Partizan: Odbrana јe ključ

"Crno-belima" pripada uloga favorita, ali izabranici Andreјa Žakelja vјeruјu da mogu da se nose sa aktuelnim šampionom

Skoro dvije nedjelje je prošlo od posljednje utakmice koje su odigrali košarkaši Budućnost Volija. Bilo je to u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige protiv Zadra u dvorani "Krešimir Ćosić". Imali su "plavi" vremena da se odmore i pripreme za ono što slijedi, završnica trke za šampionski prsten u regionalnoj ligi.

– Dosta vremena je bilo za pripremu polufinala, igrači žele što prije da igraju, kao i mi treneri. Kada si u nekom dobrom ritmu, voljeli bi da to ide što brže. Kada je velika pauza previše razmišljaš i onda komplikuješ. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo, a u utakmicu moramo da uđemo energetski na visokom nivou - istakao je Andrej Žakelj, trener crnogorskog šampiona.

Polufinalna serija startuje večeras. Rival je Partizan, a prvi meč se igra u "Beogradskoj areni" od 18.30 sati. Nepoznanica između dva tima nema.

– Nema puno stvari koje ne znamo jedni o drugima. Partizan je evroligaška ekipa sa napadačkim potencijalom koji je jedan od najboljih i u Evropi. To je glavna stvar na koju moramo da obratimo pažnju. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, ali znamo i mane rivala. Očekujem motivisan Partizan, osvježen, jer su i oni imali vremena da se pripreme. Više volim da razmišljam o svojim igračima, našem pristupu, koncentraciji, fokusu. Borba, želja i fokus će na kraju odlučiti utakmicu, bar ja tako mislim.

U dva ovosezonska duela, "crno-beli" su izašli kao pobjednici. Podgoričani sada žele revanš.

- Prva utakmica protiv njih u Beogradu je bila kada smo se mi još uvijek "tražili". Igrali smo i tu utakmicu na dosta dobrom nivou, a još bolje ovu posljednju prije mjesec dana. Analizirali smo posljednju utakmicu, vidjeli smo gdje smo pravili greške, koje moramo da ispravimo i sigurno da pobjeđuju detalji. Tako je bilo na posljednjoj utakmici, više radimo na osvnovnim stvarima da ih popravimo. Male stvari odlučuju ovakve utakmice - јasan јe Žakelj.

Igrači Budućnost Volija su nestrpljivi, jedva čekaju početak polufinalne serije ABA lige protiv Partizana. Željni su utakmica i motivisani da se nadmeću sa aktuelnim šampionom.

– Naglasak je na odbrani, jer se radi o ekipi koja je ekstremno talentovana napadački. a to su pokazali u oba meča koje smo igrali. U posljednjem su pokazali ogroman talenat. Imali su devet ili deset pogođenih trojki u prvom poluvremenu. Moramo da pokušamo da ih pomjerimo iz situcija u kojima se osjećakju lagodno, što nije lako i biće jako izazovno. ali mislim da je to ključ. Da uđemo čvrsto i jako u utakmicu i moramo da izvučemo maksimum kako bi imali šansu da slavimo - naglasio јe kapiten Petar Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
ABA LIGAPLEJ-OF
16. maj 2024 18:30