Poraz u Kelnu / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
11/05/2024 u 23:16 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Murad Alijev prejak za Dilana Prašovića

Crnogorski bokser je u borbi za drugu po značaju titulu WBC internacional silver u superteškoj kategoriji izgubio od naturalizovanog Francuza Murada Alijeva prekidom u trećoj rundi

Crnogorski bokser Dilan Prašović doživio je u Kelnu četvrti poraz na profi ringu – u borbi za drugu po značaju titulu WBC internacional silver u superteškoj kategoriji snažni Novljanin je izgubio od naturalizovanog Francuza Murada Alijeva prekidom u trećoj rundi.

U glavnoj borbi bokserskog spektakla "Univerzum boksing najt" u dvorani "Motorvorld", pred oko 20.000 gledalaca nije Prašović imao rješenja za skoro 15 santimetara visočijeg i skoro deset kilograma težeg rivala, koji je u drugoj rundi snažnim udarcima "načeo" crnogorskog boksera i primorao sudiju u ringu na brojanje. Slično je bilo i u trećoj rundi, u čijem finišu je, u jednoj razmjeni udaraca Prašović "izvukao deblji kraj", pa je sudija prekinuo borbu.

Bila je to 11 pobjeda Alijeva u isto toliko borbi na profi ringu, osma do koje je došao prekidom.

-Veoma sam srećan zbog pobjede. Čestitao bih svom rivalu, jednom snažnom i dobrom bokseru, koji mi je zadavao dosta problema, ali sam uspio da iskoristim moje prednosti, prvenstveno duže ruke i visinu, da slavim pobjedu i tako odbranim pojas. Zahvalio bih se svom ocu, svom treneru i medicinskom timu, rekao je posle borbe Murad Alijev.

Na drugoj strani bio je to četvrti poraz kao profesionalca Dilana Prašovića, a ostvario je i 17 pobjeda, od kojih je do 14 došao prekidima.

I prethodna tri poraza Novljanin je doživio na velikim bokserskim arenama – dva u Londonu od Britanaca Lorensa Okolija i Ajsaka Čemberlena i jedan u gradu Omsk od Rusa Alekseja Papina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 13:50