Predsjednik Milatović položio vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici / - KABINET PREDSJEDNIKA
09/05/2024 u 13:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović položio vijenac na spomenik Partizanu borcu: Simbolika 9. maja izvor vizije budućnosti Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović položio je danas vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici povodom 9. maja Dana pobjede nad fašizmom.

- Danas slavimo 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope. Na današnji dan, sa osobitim poštovanjem i zahvalnošću prisjećamo se svih onih koji su u mračnim godinama Drugog svjetskog rata nepokolebljivo nosili baklju antifašističke borbe. Njihovo djelo ostaje univerzalni vrijednosni orjentir koji nas nepogrješivo usmjerava ka izgradnji boljeg i pravednijeg svijeta. Ideja progresivne i ujedinjene Evrope, rođena neposredno nakon sloma fašizma, svoju superiornost je potvrdila u decenijama koje su uslijedile, afirmišući pravo na dostojanstven život čovjeka i njegujući antifašizam kao osnovnu vrijednost svakog demokratskog društva.

Imajući u vidu našu važnu antifašističku prošlost, kao i našu težnju da postanemo dio ujedinjene Evrope, simbolika i vrijednosti 9. maja predstavljaju izvor sa koga se dodatno oplemenjuje vizija evropske budućnosti Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 11:31